Magazin > Lepota & telo
2258 ogledov

Po 35 letih se je rešila bolezni, zaradi katere se je končal njen zakon

Paula Taylor
1/4
Profimedia
Psoriaza je pogosta kronična vnetna bolezen kože, ki je tudi Pauli Taylor oteževala življenje.

Angležinja Paula Taylor iz Prestona, ki je 35 let živela z luskavico, pravi, da je bolezen odpravila v 17 dneh, in sicer z vegansko dieto.

Da ima kronično vnetno bolezen, je Paula izvedela, ko je bila stara 11 let. Od takrat se je skrivala pred svetom, saj jo je razjedal občutek, da „ni normalna“. 48-letnica pravi, da je preizkusila vse mogoče kreme, a nobena ni prinesla olajšanja. Zaradi luskavice je celo dvakrat pristala v bolnišnici, krivi pa jo tudi za razpad svojega zakona, saj se je svojega telesa sramovala, kar je vplivalo na njeno intimno življenje.

Njeno stanje se ni izboljšalo, dokler ni sklenila, da s svojega jedilnika vrže mesne in mlečne izdelke ter alkohol. Jedla je le zelenjavo, sadje, oreščke in solate in po 17 dneh je opazila drastično izboljšanje stanja njene kože. "Razlike med Paulo danes in Paulo lani ne morem opisati. Ni se spremenil le moj videz, ampak tudi moje mentalno stanje. Na svoje telo sem spet ponosna. Počutim se kot prerojena. Ta dieta me je rešila.“

Kaj pravijo strokovnjaki?

Študij na to temo je kar nekaj. Lani so v Jama Dermatology objavili obširno raziskavo, ki je pokazal povezavo med prekomerno telesno težo in luskavico. Vsem, ki trpijo za vnetji kože in imajo preveč kilogramov, zato svetujejo, da zmanjšajo vnos kalorij.

Dr. April Armstrong pravi, da je treba pri  Paulini zgodbi omeniti dejstvo, da so ljudje, ki so našli rešitev, vedno glasnejši od tistih, pri katerih neka stvar ni pomagala, dr. Anton Alexandroff pa poudarja, da luskavica ni ozdravljiva, da pa jo je možno obvladati, včasih so bolniki pri tem tako uspešni, da s kože izginejo vsi rdeči madeži. "Ni zadostnih dokazov, da veganska dieta pomaga, bolnikom pa vsekakor svetujemo zdravo uravnoteženo prehrano, ki lahko temelji na zelenjavi. Pri tem pa se ne sme pozabiti na medicinsko zdravljenje,“ je še dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.