Magazin > Lepota & telo
17 ogledov

Tako jutra preživljajo srečni

ženska Shutterstock
Laura Vanderkam, avtorica knjige Kaj najuspešnejši ljudje počnejo pred zajtrkom svetuje, da zjutraj organizirate svoj dan in preverite elektronsko pošto, saj tako kasneje ne boste izgubljali dragocenega časa.

Raziskave so pokazale, da so ljudje zjutraj bolj optimistični in pripravljeni na reševanje težav, zato avtorica priporoča, da vstanete bolj zgodaj in čas pred službo namenite tistemu, kar radi počnete. Tako boste na delo prišli zadovoljnejši in pripravljeni na nove izzive.

Dejavni že zjutraj

Zjutraj se posvetite jogi, raztezanju, teku, pisanju ali branju, saj vas bodo te dejavnosti napolnile z energijo in znižale raven stresa. Avtorica pravi, da je eden izmed koristnejših načinov preživljanja jutra čas, ki ga preživite z družino.

Ukvarjajte se z otroki

Pomagajte jim pospraviti posteljo in izbrati oblačila, saj je lahko to zelo zabavno in pozitivno vpliva tako na otroke kot na vas. Ne pozabite na dober družinski zajtrk.

Neobičajne dejavnosti

Razmislite o organizaciji zajtrka s prijatelji ali partnerjem, saj boste tako dobili veliko energije in zagona, ki vas bo popeljala skozi dan.

Konec tedna je čas za sprostitev

Le tako boste nov teden začeli polni energije. Vanderkamova odsvetuje poležavanje pred televizorjem in računalnikom. Če imate delo, ki ga morate opraviti v soboto ali nedeljo, je pomembno, da se tega lotite z veliko energije in z zavedanjem, da ko bo delo opravljeno, sledi nekaj zabavnega. Tistim, ki doživljajo nedeljsko krizo (slabo voljo pred tem, da morajo v ponedeljek spet v službo), avtorica predlaga organiziran nedeljski večer s prijatelji.

Komentarjev 1
  • BorutK 12:59 12.februar 2014.

    Naj se briga zase!