Magazin > Lepota & telo
14639 ogledov

Tako naj se konča dober seks

moški, spodnje perilo, penis Shutterstock Fotografija je simbolična.
Po spolnem odnosu svoje orodje pripravite na novega.

Po dobrem seksu se zagotovo najbolj prileže stiskanje in dremanje, vendar strokovnjaki opozarjajo, da bi moralo spolnemu odnosu slediti nekaj drugega - umivanje s poudarkom na genitalijah. 

"Seveda glede tega ne obstajajo stroga pravila, so pa pomembne malenkosti, ki jim je treba nameniti pozornost," pravi John Zampella iz Centra za moško zdravje v New Yorku. "Tako, kot je včasih potrebno očistiti pokale in zbrisati prah, je redna skrb za čistost moškega spolovila, posebej, če ste bili spolno aktivni, zelo pomembna."

penis | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Pripravite ga za novo uporabo

"Med spolnim odnosom telo izloča telesne tekočine, na spolovilo se lepijo kožne celice, ostanki lubrikantov in podobno, zato ga je pomembno očistiti in pripraviti za novo uporabo," pravi Zampella. 

Čeprav je na netu mogoče najti različne nasvete, od tega, da to pomembno orodje samo pobrišemo z vlažnim robčkom ali poškropite s sredstvom za dezinfekcijo ran ali pač na hitro sperete, strokovnjak opozarja, da s tem ne boste izprali vseh nečistoč in bakterij. 

Kar ženskam koristi, moškim škoduje

Vaš penis po seksu gosti dve vrsti bakterij: tiste iz vaginalne sluznice in tiste, ki se nahajajo na kožici moškega spolovila.V sluznici vagine so posebni kisline, ki pri ženska preprečujejo okužbe, pri nekaterih mošlih pa dražijo kožo spolovila. 

V primeru analnega seksa je nevarnost infekcije zaradi nevarnih bakterij še večja, zato je umivanje spolovila še bolj pomembno. Podobno je pri oralnem seksu, saj slina vsebuje številne encime, ki nam pomagajo razgrajevati hrano, lahko pa dražijo kožo moškega spolnega organa.

moški golota penis | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Stranišče, tuširanje, gel

Zato bi moral biti ritual po vsakem seksu tuširanje s toplo vodo s poudarkom na spolovilo, poudarja Zampell. "Blagi šampon ali gel za tuširanje bosta pomagala, da se rešimo bakterij. Za spolovila lahko uporabljamo le blage šampone, brez vonja in barve, da s tem ne iritiramo kože. Korostno je tudi, če gremo po spolnem odnosu na stranišče, saj z uriniranjem pomagamo čistiti urinarni trak. Po umivanju lahko razmislite tudi o uporabi blagega negovalnega losiona, ki bo rehidrural kožo na genitalnem področju in jo negoval."  

Posebej pomembno je tuširanje po spolnem odnosu za moške, ki niso obrezani. Pri neobrezanih moških se bakterije lahko kopičijo tudi pod kožico. Po vsakem seksu se torej stuširajte, umaknite kožito in odstranite vse spomine ter se pripravite na nove!

Komentarjev 2
  • Avatar Olivia_Ley
    Olivia_Ley 16:49 20.julij 2019.

    Google je plačal za vsakodnevno delo na spletu od doma 600 do 1000 dolarjev.i so prejeli prvi mesec $ 23586 in $ 32847 v mojem zadnjem mesečnem plačilnem računu pri Googlu tako, da doma delajo 3 ure na dan. enostavno ...prikaži več zaslužite 150 $ na uro, in zaslužek je lahko sčasoma še večji. več tukaj ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob98.Com