Magazin > Lepota & telo
13140 ogledov

Tako se učinkovito rešite komarjev

Tigrasti komar
Naredite svoje lastno pršilo proti komarjem iz treh sestavin.

Komarji so v poletnem času velika težava. Vse skupaj postane še posebej nadležno, ko človek začuti, da je postal komarjev "gostitelj". Na srečo obstajajo različna sredstva za odganjanje teh nadležnih bitij in tudi različni recepti za pripravo domačih repelentov. 

Za enega bolj učinkovitih potrebujete zgolj tri sestavine, in sicer jedilno olje, 9-odstotni kis in šampon. Vse sestavine zmešajte v enakih razmerjih, dokler ne dobite bele pene. Mešanico nalijte v plastenko z razpršilom in se preprosto popršite.

Druga možnost je, da to mešanico postavite v posode in na različna mesta po hiši, kjer bivate. Mešanica je učinkovita, ker kis odganja komarje, šampon zakrije neprijeten vonj po kisu, olje pa je osnova vsake kreme in pršila za telo.

komarji, pik | Avtor: Profimedia Profimedia

Kako še preženete komarje

V prostoru, kjer se zadržujete, lahko uporabite aromatične lučke ali dišeče palčke, ki bodo s svojim vonjem odganjale komarje. Olja ali palčke, ki jih uporabljate, naj bodo odišavljene s citronelo, cimetom, rožmarinom, limonsko travo, sivko ali čajevcem.

Repelent iz olja čajevca odganja komarje in pomirja mesta, kjer so vas komarji žr ugriznili. Zmešajte 60 ml olja čajevca in 140 ml vode. Mešanico nalijte v plastenko z razpršilom, dobro pretresite in popršite kožo.

Uporabite lahko neemovo olje. Neem je zaradi svojih zdravilnih lastnosti poznan po vsem svetu, v Indiji pa velja za sveto drevo. Snovi, ki jih vsebuje neemovo olje, bodo odganjale komarje, in ker je to popolnoma naraven izdelek, je varen za uporabo. Eterično olje nakapajte v svetilko.

repelent komarji | Avtor: Profimedia Profimedia

Posadite ognjič ali sivko. Če se odločite svoj vrt okrasiti z ognjičem ali sivkinimi cvetovi, boste dobili tudi odlično zaščito pred komarji. Ognjič in sivka sproščata dišave, ki odganjajo komarje in drug leteč mrčes, ognjičeva krema pa pomaga pomiriti kožo po pikih žuželk.

Banana je odlična za vašo kožo in neverjetno odganja komarje. Poleg tega, da vas bo nasitila, lahko bananin olupek uporabite, da z njim namažete kožo in odženete komarje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.