Magazin > Lepota & telo
51 ogledov

Tako skrajšate čas sušenja las

sušilnik, lasje Žurnal24 main
Tudi če vam zmanjka časa, lahko od doma še vedno odidete s čudovito pričesko.

Če hitite s sušenjem las, si s tem naredite več škode kot koristi. Cilj bi moral biti čudovita pričesko in zdravi lasje. Oboje lahko dosežete, če sledite naslednjim nasvetom.

Kupite močan sušilec za lase, saj bo sušenje trajalo manj časa, poleg tega pa lasje ne bodo tako razcepljeni. Za tiste, ki bi radi ravne in gladke lase, je najboljša izbira ionski sušilec za lase. 

Za krajši čas sušenja je ključno, kaj storite preden začnete s sušenjem. Ko umivate lase, nanesite šampon in balzam, nato pa iztisnite iz njih čim več vlage. Lase zavijte v brisačo. Uporabite takšno, ki je visoko vpojna. 

Olja in kreme za lase podaljšajo čas sušenja. Če nanje nanašate izdelke za lase, izberite na primer pršila, ki jih nanesete zgolj na konice las. 

Pomembna je izbira prave krtače za lase. Vsak šop las posušite od korenin do konic. Ko je šop povsem suh, držite krtačo ovito okrog las še 10 sekund in pustite lase, da se ohladijo. Krtača bo tako opravila funkcijo navijalke. 

Vsi sušilci za lase imajo nastavke, s katerimi lahko toploto usmerite v posamezne dele las. Nastavek namestite na sušilec vodoravno in ga počasi premikajte navzdol. Lasje se tako ne bodo odmikali od krtače in na koncu boste dobili tako želeni videz gladkih las. 

Lase začnite sušiti spredaj, medtem ko tistih zadaj ni treba posušiti do konca. Za nekje 80 odstotkov las uporabite sušilec za lase, medtem ko si za preostanek pomagajte s kodralnikom ali ravnalcem las.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.