Magazin > Lepota & telo
166 ogledov

Tako znajo ženske prevarati trgovino

ženska nakupovanje oblačila trgovina Shutterstock
Ena od šestih Britank je v življenju že prevarala trgovino s tako imenovanim "wardrobingom". Gre za rutinski nakup oblačila, ki ga oblečejo enkrat in ga nato vrnejo v trgovino proti vračilu denarja.

Raziskava, ki so jo izvedli o "wardrobingu" je pokazala, da je to postala stalna praksa ene od osmih žensk, ki priznavajo, da rade prevarajo trgovino zato, da privarčujejo. Ena od sedmih privrženk mode pravi, da kos kupi in ga obleče le enkrat zato, ker lahko tako nosi aktualne trende. Anketiranke so priznale tudi, da zaradi želje, da bi impresionirale z oblačili, sploh ne razmišlajo o ceni, saj denar dobijo nazaj.

Kot najpogostejši razlog za to početje so poroke, na drugem mestu je razgovor za službo, sledijo kostumi za maškare.

Najmanj si upajo učiteljice

"Wardroberke" poznajo veliko trikov, s katerimi se izognejo nepotrebnim vprašanjem, ki bi jim jih lahko postavljali v trgovini. Tovrstne nakupovalke za enkratno priložnost največkrat postanejo ženske, ki delajo v zabavni industriji, saj lahko odlično izkoriščajo svoj status, medtem ko so učiteljice tiste, ki se tega poslužujejo najmanj.

Anita Naika, urednica potrošnikov na VoucherCodes.co.uk, pravi, da so njihove raziskave pokazale, da ima več kot četrtina žensk, ki se poslužujejo takšnega nakupovanja, slabo vest, vendar je pritisk na ženske tako velik, da imajo nekatere občutek, da je to zanje edina možnost, da izgledajo lepe. Dodaja, da to ni potrebno, saj lahko nakup oblačil načrtujejo vnaprej. Lahko izkoristijo popuste, če želijo kupiti nekaj novega, ali pa si oblačila sposodijo od prijateljic iz različnih družbenih krogih. "Dokler ste pripravljene vrniti uslugo, boste imele korist tudi od tega," še pravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.