Magazin > Lepota & telo
87 ogledov

Tangice niso nedolžne

Na plaži raje odvrzite vse krpice, kot da nosite tangice (če okoliščine to seved Žurnal24 main
Redno nošenje tangic slabo vpliva na zdravje, saj pri tem pride do trenja, ki povzroča vnetje na področju genitalij, ugotavljajo ginekologi iz Los Angelesa.

Omenjeni strokovnjaki so namreč opravili raziskavo o posledicah rednega nošenja tangic.

Poškodovana koža in vnetja so idealne razmere za širjenje bakterij in glivic, še posebej poleti. ''Umetni materiali možnost okužbe še povečajo,'' dodaja ginekologinja Bojana Pinter iz kliničnega centra v Ljubljani.

 

Preberite še:

Napačni modrčki so slabi za prsi

Modrček za zadnjico

Razdražljivi? Morda je kriv mehur.

Določene ženske tangice zelo dobro prenašajo in nimajo nobenih težav, pri nekaterih pa se lahko pojavi vnetje kože. ''Do vnetja pa lahko pride tudi zaradi nošenja sintetičnih, oprijetih, tesnih in premalo zračnih oblačil,'' opozarja ginekologinja in dodaja, da sta med krivci za glivična vnetja tudi padec imunskega sistema in stres.
''Takrat se moramo predvsem dobro naspati, se spočiti in telo se v večini primerov samo regenerira ter pozdravi vnetje,''
zaključuje Pinterjeva.

Ginekologinja še svetuje, da ponoči spite brez spodnjic, v čim bolj ohlapnih oblačilih, da se boste počutili kar se da udobno.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.