Magazin > Lepota & telo
22 ogledov

Tega nikar ne počnite!

obraz ženska koža Shutterstock
Ko gre za videz in lepoto, bi ljudje želeli z malo truda in v najkrajšem možnem času doseči čim bolj optimalne rezultate. Vendar to ni vedno najboljša rešitev.

Pri skrbi za zunanji videz ljudje radi posegamo po bližnjicah, čeprav se zavedamo, da imamo od njih pogosto več škode kot koristi. Tukaj je navedenih nekaj lepotnih običajev, ki bi se jih bilo bolje v velikem loku izogniti.

Ne ravnajte mokrih las

Ženske pogosto svoje še vedno mokre lase ravnajo z ravnalnikom. Pri tem pa se ne zavedajo, da s to potezo ogrožajo zdrav videz svojih las.

V posteljo z ličili

Najlažje je oditi spat, ne da bi si z obraza odstranili ostanke ličil. Vendar to na koži povzroča trajne posledice. Zato je pomembno, da obraz pred spanjem temeljito očistite, potem pa nanj nanesete še hranilno kremo, ki bo na kožo med spanjem delovala regenerativno.

Stiskanje mozoljev

Nihče ne mara mozoljev na svojem obrazu, a njihovo stiskanje ni rešitev, s katero bi izboljšali videz kože. S tem namreč širite bakterije ter razmnožujete mozolje in ogrce, poleg tega pa s tem tudi povečate tveganje za nastanek brazgotin in vnetja kože. Aknasto kožo je najbolje vsakodnevno čistiti in negovati s sredstvi, ki nanjo delujejo pomirjujoče.

Brez zaščite na sonce

V vročih poletnih dneh je kožo pred škodljivimi sončnimi žarki treba zaščititi z ustreznim UV faktorjem. S tem bo vaša koža ostala zdrava in mladostna.

Nečiščenje čopičev

Tudi čopiči za ličila in čistilne gobice potrebujejo redno čiščenje. Na njih se namreč nabirajo bakterije in prah, kar lahko povzroči različna vnetja.

Britje obraza

V kolikor se na obrazu soočate s poraščenostjo, ki je minimalna, se britju izognite. Dlačice, ki po britju zrastejo, so namreč lahko mnogo hujše od vašega začetnega stanja.

Ličila na ličila

Nenehno nanašanje in popravljanje ličil na obrazu maši pore, zato se ga je treba izogniti. Poleg tega koža, ki je preveč naličena, ne deluje privlačno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.