Magazin > Lepota & telo
187 ogledov

Tega o zapestnicah verjetno niste vedeli

Zapestnice www.net-a-porter.com
Če mislite, da se zapestnice nosijo le iz modnih razlogov, ste se motili. Vas zanima, zakaj jih nosijo že od nekdaj in kakšno povezavo imajo s plodnostjo?

Da se kulturne navade in skrb za zdravje že od nekdaj tesno prepletata, med drugim priča tudi dejstvo, da ženske v Indiji že od nekdaj na zapestjih nosijo več zapestnic, z njimi rade okitijo gležnje, prstanov pa ne nosijo le na rokah, ampak tudi na kazalcih nožnih prstov.

In vse to ne le zaradi lepšega videza ampak zaradi tega, ker zapestnice stimulirajo akupresurne točke rodil in maternice. Zakaj ne bi torej združili modno s koristnim? Pomlad in poletje bosta kot nalašč za pisane kombinacije različnih zapestnic, z njimi pa lahko brez skrbi okitite tudi gležnje.

Ker pa se verjetno vsak dan ne boste okitili, kot to počno na primer ženske v Indiji, vam svetujemo, da akupresurne točke rodil vsak večer stimulirate z nežno masažo zapestij, gležnjev in kazalcev na nogah. Ko boste zaspali, bodo stimulirane točke poskrbele za obnovo reprodukcijskih organov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.