Magazin > Lepota & telo
30 ogledov

Tega zagotovo niste vedeli o Kennedyju!

John F. Kennedy EPA
Nekdanji ameriški predsednik John F. Kennedy je bil očitno veliko pred svojim časom, saj se je že v 30. letih prejšnjega stoletja lahko pohvalil s svojo lastno dišavo.

Desetletja preden so zvezdniki na veliko začeli na trg pošiljati dišave s svojim podpisom, je lasten parfum imel nihče drug kot ameriški predsednik John F. Kennedy. In ker bomo letos obeležili 50. obletnico njegove smrti, je čas, da njegova dišava spet oživi.

Zgodba o Kennedyjevem parfumu sega že v leto 1937, ko je John kot študent potoval po Franciji. Nekoč je med raziskovanjem dežele spoznal nekega Francoza Alberta Fouqueta, s katerim sta se razgovorila o njegovi dišavi. Johnu je bil njegov vonj všeč, zato mu je Albert, za katerega se je izkazalo, da je v parfumski industriji, v hotelsko sobo poslal vzorec dišave, poleg pa mu je poslal sporočilo: "V tej steklenički boš našel kanček francoskega glamurja, ki primanjkuje tvoji ameriški osebnosti." Ko se je Kennedy vrnil v ZDA, so bili njegovi prijatelji navdušeni nad dišavo, zato je John Alberta prosil še za osem (eight, op. p.) vzročkov in dodatnega za Boba (njegovega brata Roberta, op. p.). Albert mu je poslal parfumčke in jih poimenoval Eight & Bob.

John F. Kennedy parfum | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Eight & Bob spet oživel

Johnov oče Joe je nekaj vzorčkov razdelil tudi med hollywoodske prijatelje, med drugim naj bi se z njim dišavila legendarna igralca Cary Grant in James Stewart. Žal pa je leta 1939 Albert umrl v prometni nesreči in naročila je prevzel njegov služabnik Philippe, ki je svojemu šefu pogosto pomagal pri ustvarjanju dišav. Ko se je začela druga svetovna vojna, je Philippe parfume skrival v knjigah, da jih nacisti ne bi našli in takrat se je zgodba o Kennedyjevem parfumu končala.

Lani je Philippova družina po več kot 60 letih spet obudila formulo in parfum poslala na ameriški trg, njegove sestavine pa ostajajo skrivnost. Poznavalci vedo povedati le, da ima vonj po 40. letih prejšnjega stoletja. Steklenička parfuma, ki prihaja le v eni velikosti, stane 195 dolarjev (približno 144 evrov) in jo prodajajo v knjigah s trdo vezavo, v kateri je izrezana oblika stekleničke. S tem so se poklonili Philippovi domislici. Letos jeseni, ko bodo Američani praznovali 50. obletnico Kennedyjeve smrti, bodo prodajo parfuma še povečali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.