Magazin > Lepota & telo
55 ogledov

Teh napotkov se držijo vitka dekleta

čaj za hujšanje Slimall
Kako shujšati in se izogniti jo-jo učinku?

Bi radi shujšali? Ne delajte teh napak.

1. Ne zanašajte se na telovadbo
Tisti, ki se kalorični hrani ne želijo odpovedati, upajo, da bodo shujšali samo s pomočjo telovadbe. To lahko uspe le tistim, ki se gibajo ves dan … Če na dan pol ure presedite na kolesu, boste pokurili približno 200 kalorij (pol mafina). Petdeset kalorij več boste pokurili med polurnim plavanjem (dve rezini sira), med 30-minutnim tekom pa 500 kalorij (140 gramov gumijastih bonbonov). Zelo malo torej … Hujšanje bo bolj učinkovito, če boste pazili na kalorije in se vsak dan, vsaj pol ure, gibali.

2. Ne izpuščaj obrokov
Ne izpuščajte obrokov, saj boste s tem upočasnili prebavo. Raje se držite hrane, ki je bogata z beljakovinami, in se izogibajte ogljikovim hidratom.

3. Po 18. uri se ne sme več jesti?
Ni pomembno, kdaj smo pojedli kalorije, pomembno je, koliko kalorij smo čez dan zaužili. Res pa je, da boste s polnim želodcem slabše spali … Če vas zvečer zgrabi lakota, pojejte kaj lahkega.

4. Ne kupujte izdelkov z manj maščobami
Ni vsaka maščoba slaba. Oreščki in avokado na primer vsebujejo maščobe, ki vam bodo pri hujšanju celo pomagale. Pazite pa se jogurtov, na katerih piše, da ne vsebujejo veliko maščob. Ta živila so ponavadi polna sladkorja.

5. Pretiravanje
Dejstvo je, da se sladkorju in ogljikovim hidratom ne morete celo življenje izogibati. Lahko jeste vse, a zmerno. Kdaj pa kdaj si le privoščite košček tortice in pečen krompirček.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.