Magazin > Lepota & telo
23 ogledov

Tej hrani se v vročini izogibajte

čili Shutterstock
Konec tedna meteorologi pričakujejo kar 33 stopinj. Da vam ne bi bilo še bolj vroče, preberite, katerim živilom se je v vročini dobro izogibati

Začinjena hrana/pekoča živila
Imate radi čilije, čebulo in pekoče omake? Kadar je zares vroče, se jih raje ne dotikajte. Kapsaicin v pekočih živilih namčre dviguje telesno temperaturo. Četudi ta učinek ne traja dolgo, svojega telesa ne mučiti še dodatno ...

Hrana, ki odvaja tekočino

Voda je človekov najboljši prijatelj, še zlasti v vročih dneh. Zato se v vročini, ko že tako izgubljamo preveč tekočine, izogibajte živilom, ki jo iz telesa odvajajo. Sem spadajo kava, čaj, gazirane pijače, artičoke, mango, beluši in koromač.

Beljakovine

Poleti se odpovejte zrezkom, saj so beljakovine “zelo težke”. Posezite po zelenjavi in sadju, ki je lažje prebavljivo.

Cvrtje

Pozorni bodite tudi na pripravo hrane. Pozabite na cvrtje in se raje odločite za lahke solate, belo meso pa raje le popecite na žaru ali v žar ponvi.

Komentarjev 1
  • zipo 22:30 12.junij 2015.

    Ir.K:!!! Kdorkoli si že, ker se ne podpišeš s celim imenom pod objavo članka, me res zanima, če si celo plačan za te tvoje neumne članke!!!! Že včeraj tisti neumen članek o varčevanju z električno energijo( nč novega ni blo ...prikaži večo noter, razen tistega, da pametni uporabljajo plin!!! hahaha), danes pa ta članek!!! Je pa pomankljiv, ker niste napisali, naj se izogibamo jote in sladoleda!!! aja, pr nas je že nekaj časa okol 33stopinj, tko da ne vem, komu je blo to namenjeno??? mogoče pa napisano sam za neki poseben del države!!!