Magazin > Lepota & telo
24481 ogledov

To se zgodi, če devet dni ne jeste sladkorja

sladkor Žurnal24 main
V raziskavi dokazali, da obstaja velika razlika med vnosom sladkorjev v telo in vnosom kalorij.

Če se za devet dni odpovemo sladkorju, se to očitno pozna pri zdravstvenem stanju našega telesa, trdijo v novi študiji, ki so jo naredili za revijo Obesity. 43 otrokom so namesto sladkorja dajali škrob. Dokazali so, da sladkor ni nevaren zaradi kalorij, ampak zaradi obremenitve, ki jo predstavlja za telo, piše The Independent.

Avtor študije Robert Lusting, ki je otroški endokrinolog v San Franciscu, je povedal, da se je po tem, ko so otrokom sladkor nadomestili s škrobom, zmanjšal njihov holesterol, hkrati pa se je znižala raven inzulina v krvi. "Vse se je izboljšalo,“ je povedal Lustig: "Te ugotovitve podpirajo idejo, da morajo starši oceniti vnos sladkorja in se zavedati zdravstvenih posledic zaradi hrane, ki jo uživajo njihovi otroci."

Njegova ugotovitev izpodbija prevladujoče mnenje, da se ljudje redijo zaradi prevelikega vnosa kalorij. Dokazal je, da je sladkor največji dejavnik pri prekomerni teži mladoletnikov. Pravi, da so rezultati opazni že samo po devetih dneh po tem, ko smo iz svojega jedilnika izločili sladkorje.

Komentarjev 1
  • Avatar Džoser
    Džoser 14:33 18.julij 2017.

    Da so Američani idioti to sem vedel,da pa sladkor nadomestijo s škrobom si pa nisem mislil.Pri nas bi vsak neuk Slovenec dal otroku med in ne moke.