Magazin > Lepota & telo
5334 ogledov

To se zgodi, ko prenehate jesti bel kruh

bel kruh Profimedia
Še zlasti belemu kruhu se je težko odpovedati, čeprav je znano, da gre za kalorijsko bombo, polno ogljikovih hidratov.

To so spremembe, ki jih boste po pisanju portala Zadovoljna.hr zaznali, če se odpoveste belemu kruhu!

1. Izguba kilogramov
Ko se odpovemo kruhu, bomo zelo hitro zaznali izgubo kilogramov. Ne moremo pa govoriti o izgubi maščob, ampak o izgubi nakopičene vode v telesu. Telo namreč ogljikove hidrate skladišči v obliki glikogena, polisaharida, ki veže veliko vode.

2. Zmanjšan apetit
Zaužiti ogljikovi hidrati so krivi za nenadno povišanje sladkorja v krvi, ki nato hitro tudi pade. Ta sprememba možganom pošilja nejasne znake, zaradi katerih se nam poveča apetit. Z jedilnika seveda ni treba črtati vse ogljikovih hidratov, a prazne kalorije od kruha raje zamenjajte za tiste iz polnozrnatih žit, ki uravnavajo raven sladkorja v krvi.

3. Več energije in boljša prebava
Za razliko od polnozrnatega ali črnega kruha beli kruh ne vsebuje vlaknin, ki podpirajo normalno delovanje črevesja in prebavo. Ravno nasprotno. Beli kruh lahko povzroči celo zaprtje. Možgani za delovanje potrebujejo ogljikove hidrate, če pa ti niso zdravi, se bo naše telo na to odzvalo z utrujenostjo. Beli kruh zato raje zamenjajte za polnozrnatega.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.