Magazin > Lepota & telo
194 ogledov

To svetuje Slovenec, ki je friziral Kim Kardashian

Loui Ferry Saša Despot
Za nasvet smo prosili mladega slovenskga frizerja Louija Ferryja, ki je v Hollywoodu uredil že marsikatero zvezdnico.

Loui Ferry, mlad slovenski frizer, ki svoje škarje vihti v Hollywoodu, je z nami delil nekaj nasvetov, kako skrbeti za lase. V sproščenem pogovoru smo se s 24-letnikom pogovarjali o negi in o tem, ali verjame v vpliv lune na lase.

Lunin vpliv na rast las

Vemo, da se marsikatero dekle odloča, kdaj se bo ostriglo, glede na položaj lune. Na slovenski sceni imamo kar nekaj zvezdnic, ki prisegajo na to metodo, zato nas je zanimalo, kaj o tem meni mojster pričesk. "Verjamem v neko logiko. Človek je sestavljen iz 70. odstotkov vode in če je luna sposobna premikati gladino vode, ima zagotovo tudi vpliv na nas. Zato v to metodo verjamem," pove Loui in doda: "Verjamem, da striženje las glede na luno, vpliva na njihovo hitrejšo las, a seveda je vse pogojeno tudi z ostalimi stvarmi, predvsem z nego las. Sicer pa je gensko zapečateno, koliko ima lahko nekdo dolge lase." Frizer, ki je urejal ene največjih hollywoodskih zvezdnic doda: "Ne verjamem pa v neke preparate in tablete, ki naj bi vplivale na rast las. Ja, morda dajo neko nego, kaj več pa zagotovo ne."

Nega mastnih las

Vsem, ki imajo težave z mastnimi lasmi Loui predlaga, da te odvadijo nenehnega pranja. "Pomembno je, da imaš dober šampon in balzam, priporočam izdelke blagovne znamke Icon. Svetujem pa, da lase naučiš umivati na štiri dni. Problem je predvsem v tem, ker si ljudje z mastnimi lasmi te umivajo vsak dan. Počasi jih je treba navajati na pranje vsak drugi dan, pa tretji in nato vsak četrti dan. Če si lase umivaš vsak dan, lojnice proizvajajo več in več loja, ki lase masti," pravi Loui.

Nega lomljivih las

"Vsem, ki imajo lomljive ali redke lase svetujem, da se pridejo čim preje ostriči. Pomembno je, da iz teh las, ki jih ima, narediš maksimalno najboljšo pričesko, ki se jo da narediti. Pri dekletih s takšnimi lasmi nima smisla, da imajo dolge lase."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.