Magazin > Lepota & telo
813 ogledov

To vam lahko spremeni življenje!

vazelin Shutterstock
Najverjetneje niti ne pomislite nanj, a vendarle ga lahko uporabite na številne načine. Vazelin. Proizvod,ki je še kako koristen. Podajamo vam le nekaj namigov za njegovo uporabo.

V svoji lekarni, omarici v kopalnici imate gotovo tudi vazelin. V kolikor ga še nimate, ga boste po tem članku v lekarni ali drogeriji zagotovo kupili. Ni drag, je pa zelo koristen in uporaben.

Namažite komolce in kolena z vazelinom; omehčal bo suho in razpokano kožo.

Če ne moreme odpreti stekleničko laka za nohte; namažite nekaj vazelina pod pokrovček in si olajšajte opravilo. Vazelin bo omehčal posušeni lak.

Da se vam šminka z ustnic ne bi razmazala na zobe, si jih namažite s kančkom vazelina. Nata način boste tudi dlje časa obdržali belino svojih zob.

Za daljše trepalnice jih pred spanjem namažite z vazelinom. Hranilne vsebnosti vazelina jih bodo nahranile in omehčale.

Da bi dlje časa obdržali vonj parfuma na sebi, si zapestja in vrat namažite z vazelinom. To bo ohranilo “rok trajanja” vonju, ki vas obdaja.

Preprečite, da bi se vam cepili lasje; vazelin ima podobne učinke, kot ga imajo draga olja za lase. Majhno količino proizvoda razstopite med dlanmi in ga nanesite na lase. Pazite, da ne boste pretiravali, da lasje ne bodo izgledali mastni in zanemarjeni!

Nekoliko poškodovane pete na čevljih premažite z vazelinom; izgledale bodo kot nove!

Z vazelinom namažite kožo po britju! Mehka bo in nahranjena.

Vazelin lahko nanesete tudi na kožo obraza in vrata; po najhnovejših odkritjih naj ne bi zapiral pore, kljub temu pa poskrbel za mehkobo.

Naredite si piling; v vazelin dodajte nekaj grobe morske soli; s pripravkom si med tuširanjem zdrgnite kožo. Presenetilo vas bo, kako svilnata bo vaša koža!

Če so se vam nekoliko zarasle luknjice za uhane, jih premažite z vazelinom in si počasi nadenite uhane.

Pred puljenjem obrvi si jih namažite z vazelinom; kožase vam bo zmehčala in opravilo bo enostavnejše.

Ostanke lepila od umetnih trepalnic boste enotavno odstranili z nekaj vazelina.

Vazelin lahko uporabljate tudi kot balsam za ustnice. 

Komentarjev 1
  • Avatar Dux_Ursus
    Dux_Ursus 06:39 09.november 2015.

    Morda je vazelin res vsestranski, vendar pa preden ljudem svetujete, da si ga nanašajo na kožo, jim raje povejte iz česa se pridobiva. Pameten človek se s tem ne bo nikoli mazal.