Magazin > Lepota & telo
253 ogledov

Toliko časa ne smete ven po sušenju las

sušenje las Profimedias
Naše mame in babice so imele prav. Po pranju in sušenju las, nekaj časa ne smete ven.

Celo otroštvo in še celo kasneje smo poslušali svoje mame, kako se jezijo, češ da po pranju (in sušenju) las ne smemo iz hiše, ker se bomo prehladili. Očitno so imele prav, saj so to zdaj potrdili tudi strokovnjaki.

Navada, da po pranju in sušenju las s fenom takoj zapustite topli dom, ima lahko trajne posledice. Čeprav se vam zdi, da so vaši lasje posušeni in da je vaša glava suha, se motite. Po sušenju so vaše pore na lasišču popolnoma odprte in skozi njih lahko vstopa vlaga, ki se še vedno skriva v vaših laseh. Najenostavnejše zdravstvene težave, ki se vam lahko pripetijo zaradi tega, sta prehlad ali glavobol, med hujše posledice pa spada celo meningitis.

Da bi se zaščitili pred boleznimi, poskrbite, da si lase po pranju dobro posušite in da ste po tem doma še kakšnih pet ali šest ur. Naj se vam ne mudi ven. Če se temu zaradi naglice ne morete izogniti, ne pozabite na pokrivalo in s tem zmanjšajte tveganje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Margity Tedea 22:02 08.november 2016.

    A bi mogoče lahko malo manj nakladali? Celo življenje grem ven takoj po umivnaju las, z mokro glavo in si las SPLOH ne sušim, pa se še niti enkrat nisem prehladila. Prehlad je odvisen odimunske odpornosti, ne pa od mokrote las.