Magazin > Lepota & telo
74 ogledov

Tradicionalni peteršilj

Zoper slab zadah vsak dan žvečite sveže utrgane in oprane liste peteršilja. (Fot Žurnal24 main
Peteršilj je začimbnica, ki ne sme manjkati v nobeni tradicionalni evropski kuhinji. Izjemno aromatičen čaj iz peteršiljevih listov pa služi tudi kot izvrsten diuretik.

Nepogrešljiva začimbnica
Navadni peteršilj je dvoletna zel, katere listi in stebla se uporabljajo kot izvrsten dodatek k jedem v evropski, ameriški in tudi azijski kuhinji. Drobno nasekljane liste in stebelca dodajamo juham, omakam, krompirju in mesu. Svetla korenina je prav tako lahko okusna dopolnitev arome juh in raznovrstnih obar.

Nasvet:
Iz olivnega olja, drobno narezanega česna in nasekljanih svežih lističev peteršilja pripravimo domačo tržaško omako, ki bo služila kot zanimiva priloga k vsem vrstam ribjih jedi. Zraven postrezite še kos sveže limone. Dober tek!

Izjemen diuretik

Čaj, pripravljen iz listov in stebelc peteršilja, služi kot izjemen diuretik. Ravno zaradi te lastnosti ga tudi zdravniki v veliki meri svetujejo pri obolenjih ledvic in mehurja. V starodavni indijanski medicini so ga uporabljali tudi kot poseben tonik za krepitev mehurja.

Peteršilj zoper slab zadah
Če imate težave s slabim ustnim zadahom, žvečite sveže utrgane in oprane liste peteršilja. Svež peteršilj prav tako vsebuje celo vrsto vitaminov, pomaga pri izkašljevanju in bolečinah v črevesju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.