Magazin > Lepota & telo
21 ogledov

Trendi maturantskega ličenja

ženska Shutterstock
Na maturantskem plesu zablestite s privihanimi trepalnicami in očmi, poudarjenimi s črtalom.

V ospredju maturantskega ličenja so lepo oblikovane in poudarjene obrvi ter močno poudarjene ustnice, h katerim lepo pristojijo natančno zavihane trepalnice in s tekočim črtalom elegantno poudarjene oči,” je o trendih maturantskega ličenja povedala vizažistka Mateja Pozeb Očko iz make up studia Alter Ego, ki maturantkam razkriva nekaj lepotnih kozmetičnih trikov.

Dopolnite s pričesko

Ličenje je vsekakor treba prilagoditi pričeski, da se lepo dopolnjujeta, vendar ni določenega pravila. Nekaterim bo pristajalo intenzivnejše ličenje pri speti pričeski, drugim nežnejše pri spuščenih laseh. Pri kombiniranju morate paziti le na to, da so glavne obrazne poteze poudarjene ter da se ličenje in pričeska stilsko ne izpodbijata med seboj.

Zlijte se v celoto

Slog obleke in celoten videz sta pri izbiri ličenja vodič za izbiro barvnih kombinacij in določenih poudarkov na obrazu. Pozorne morate biti pri kombiniranju barv, intenzivnosti ličil in tehnikah ličenja, da se vsak del zlije v smiselno celoto. Upoštevati morate barvo, material tkanine in kroj obleke ter temu prilagoditi ličenje, še vedno pa je obraz tisti, ki ga morate z ličenjem najbolj poudariti, tako da so vsi preostali dejavniki kombiniranja (obleka, pričeska, nakit in čevlji) le okvir celotne podobe.

Podaljšajte obstojnost

Za daljšo obstojnost ličenja najprej poskrbite za nego kože. Naredite piling, kožo nahranite in navlažite. Obvezen pripomoček je transparentni puder v prahu ali kamnu, s katerim zmatirate nanesen tekoči puder ali korektor. Tako preprečite, da bi se ličila razmazala ali nabirala v obraznih gubicah. Pravilno kombiniranje izdelkov (predvsem tekočega pudra in kreme za obraz) bo dodatno omogočilo in podaljšalo obstojnost.

V torbici imejte ...

Kljub kakovostnemu ličenju morate imeti s seboj določena ličila, s katerimi si boste zagotovile popoln videz do jutranjih ur. Za minipopravke imejte s seboj bombažne blazinice (za matiranje s transparentnim pudrom), vatirane paličice (da boste odstranile razmazana ličila), bleščilo ali rdečilo za ustnice, transparentni puder v kamnu (za matiranje in podaljševanje obstojnosti podlage) ter korektor (za dodatno prekrivanje mozoljev in podočnjakov).

Videz naj bo nevsivljiv

Modni so naravni toni in minimalistično ličenje na eni ter intenzivno poudarjene oči ali ustnice na drugi strani,” pravi Pozeb Očkova. Barvne odtenke ličil je treba prilagajati predvsem obraznim potezam, polti, barvi oči in las, medtem ko so pričeska, obleka in nakit le vodilo, ne pa zapoved. “Predvsem je pomembno, da je videz kljub ličenju naraven, nevsiljiv in eleganten,” je sklenila vizažistka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.