Magazin > Lepota & telo
24 ogledov

Trendi prazničnega ličenja

ličenje
1/4
Imaxtree
Bleščice da ali ne? Kam in koliko jih nanesti? Kako poskrbeti, da bodo ličila zdržala vso noč? Rešujemo dileme prazničnega ličenja.

Za obstojnost bistvena osnova

Osnova dobrega ličenja je pravilna priprava kože. "Svetujem, da pred ličenjem opravite piling in nato nanesete masko, ki bo vašo kožo primerno navlažila in nahranila. Nato nanesete kremo in primerno barvno podlago, odvisno, česa ste navajene. Naj gre za obarvano kremo, priljubljeno BB-kremo ali puder, po nanosu tega morate nanesti puder v prahu," poudarja Martino Borščak - Martina Makes Makeup, ki ob tem priporoča, da puder v prahu ali kamnu nanesete tudi na veke. "S tem boste poskrbele, da se senčilo čez čas ne bo nabralo v gubicah."

Poigrajte se s kristalčki

Pri očeh se lahko poigrate. Črtala so v tisoč in eni barvi, izberite denimo zlato, srebrno, svetleče belo –­ praznično. "Lahko pa uporabite črno in v notranje kotičke oči prilepite kristalček, kar je videti ljubko." Lahko se odločite tudi za senčenje očesa s senčili, ki imajo bleščeč videz, ali pa si pričarajte klasičen videz zadimljenih oči in za osvetlitev obrvne kosti uporabite nežne fino mlete bleščice. "Bleščice si lahko daste tudi na vrh lične kosti ali obrvi. Naj vaša ustvarjalnost ne pozna meja."

Izpostavite le eno

Barva šminke je povsem odvisna od ličenja oči. Če so te konkretno izpostavljene, naj bodo usta nevtralna, če pa ste se poigrali le s črtalom, si lahko privoščite ustnice v rdeči ali barvi svojega najljubšega rdečega vina. "Vedno poudarjam: manj je več. Poskrbite, da bo vaše praznično ličenje lepo in sveže, da boste z veseljem spremenili svojo profilno sliko na Facebooku in da ne boste zjutraj po zabavi videti kot nekaj, kar je padlo v bleščice."

Čutne ustnice

Če ste zaljubljene v rdečo šminko, poskrbite, da bo ta na ustnicah zasijala! Negovane ustnice so predpogoj, zato si dan pred zabavo privoščite nežen medeni piling. Med nanesite na ustnice in jih nežno zmasirajte z zobno krtačko. Pred nanosom šminke poskrbite tudi, da bodo ustnice vlažne in mehke. Ne pozabite na vazelin ali med - na ustnice ga nanesite vsak večer!

Vaja dela mojstrico

Pri nanosu bleščic bodite varčne! Lepo bleščečo črto pred očmi boste naredile z bleščečim svinčnikom, če se ličenja lotevate s senčili, pa predel pod očmi - tam, kjer bleščic ne želite imeti, zavarujte z robčkom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.