Magazin > Lepota & telo
156 ogledov

Trendi pričesk pomladi

Angleško bob, francosko paž že dolgo kraljuje pri modnih smernicah. Pojavlja se Žurnal24 main
Lasje morajo delovati naravno in se ujemati z barvo obrvi in poltjo. Toplejši odtenki vas lahko postarajo.

Lasje so stopničasti, polni, z veliko volumna v stilu levje grive iz 80. let prejšnjega stoletja. Letošnji trendi zahtevajo volumen pri vseh dolžinah, nam je povedal Stevo Pavlovič iz frizerske hiše Stevo.

Tomaž Turk iz Mič Stylinga nam je zaupal, da striženje v skladu z novimi modnimi zapovedmi med drugim poudarja krajše oblike, z aktualnega modnega paža lahko prehajamo na krajše dolžine ali si pustimo nekoliko daljše lase. Na izbiro imamo tudi druge, različne linije pričesk, med katerimi prevladujejo zelo kratki stranski deli, ki dajejo videz nekakšne "naravne primitivnosti", ki je tudi pokazatelj njihove letošnje kolekcije.

Barvni trendi
Smernice narekujejo barve las, ki so skoraj enake osnovni barvi las. Lasje morajo biti videti naravno in se ujemati z barvo obrvi in poltjo. Toplejši odtenki vas lahko postarajo. Z barvami je treba lasem poudariti lesk. V trendu so bakrena barva, serija čokoladnih odtenkov in nekaj peroksidnih blond, nam zaupa Ana Marc Kumer iz frizerskega salona Ana.

Sam svoj frizer
Frizerski saloni so ena izmed sladkih razvad vsake ženske. Zna pa se zgoditi, da si jih zaradi "primanjkljaja v denarnici" ne moremo privoščiti tako pogosto, kot bi bilo potrebno. V tem primeru Marc Kumerjeva priporoča, da se enkrat pobarvate v salonu in dvakrat doma. Pravi, da se barve, ki se dobijo v prosti prodaji, ne morejo primerjati s profesionalnimi barvami, ki jih uporabljajo frizerji, vendar če ne gre drugače, kupljeno barvo pokažite svojemu frizerju, da bosta skupaj ugotovila, če je prava za vas. Sami boste težko dosegli točno želeni odtenek, sploh če imate veliko rdečega pigmenta in če ste se predhodno že barvali, saj prejšnji nanosi vplivajo na razvoj odtenka barve, ki jo boste nanašali za njim. Tudi pri barvanju s kano moramo biti po njenih besedah pozorni. Kana površinsko obloži las, kar da lasem trenuten lepši in bolj zdrav videz, sčasoma pa lahko privede do večjega izpadanja las.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.