Magazin > Lepota & telo
61 ogledov

Tri največje napake pri hujšanju

hujšanje Shutterstock
Čas tankih oblačil je že tu in čas diet in izgubljanja kilogramov, ki so se nabrali čez zimo, tudi. Ne delajte napak.

Shujšal/-a bom v samo en del telesa

Tudi če vsako jutro naredite 500 trebušnjakov, z njimi ne boste odstranili odvečnih maščobnih obročkov okrog pasu. To velja za prav vse vaje, namenjene oblikovanju kritičnih delov telesa. Maščobe namreč ni mogoče izgubljati samo tam, kjer želite! Vaje za določen del telesa bodo sicer okrepile mišice in preoblikovale izbrani del, toda blazinice se bodo tam za
ele topiti, ko se bodo topile tudi drugod. Žal pri ženskah to najbrž pomeni tudi manjšo številko modrčka, a drugače ne gre.

Po eni pregrehi dieta nima več smisla

Prekršili ste torej svoja nova pravila – zamudili dan vadbe in si zvečer ob napadu lakote privoščili kos pice. V tem primeru je najslabše, če se vdate v usodo in si rečete, da vztrajanje pri dobrih namerah nima smisla, saj ste že tretji dan skrenili z začrtane poti! Raje si čim hitreje oprostite in nadaljujte po načrtu. Pričakovati je, da boste kdaj grešili, a to še ne pomeni, da je bil ves vaš trud zaman. Kaj je bolje – če ste se v mesecu zdravega življenjskega sloga nekajkrat pregrešili ali če ste po prvem tednu obupali in zašli nazaj na stara pota.

Če preskočim obrok, bom hitreje shujšal/-a

Nikar ne počnite tega, saj bo rezultat ravno nasproten od želenega. Ne samo da bo telo ob stradanju shranilo vsako odvečno kalorijo in boste veliko počasneje izgubljali težo, tudi sestradani boste kot volk! To pa seveda pomeni, da boste po jutru brez zajtrka za kosilo pojedli preveč in si za nameček privoščili še kakšno pregreho, ki vas sicer ne bi zamikala. Telo potrebuje reden dotok energije, vitaminov in mineralov, zato ga ne stradajte. Zdrav obrok je pri hujšanju veliko boljša izbira kot izpuščen obrok.

Komentarjev 1
  • hejki 12:08 22.marec 2013.

    Telo se mora zmatrat, takrat gredo kilogrami dol. Zato trebušnjaki ipd odpade. S tem ne hujšaš, ampak se ti delajo samo mišice na tistem predelu.Za začetnike pri hujšanju, pa tudi nasploh je najboljša vaja hoja. Vsak dan 5km zmerno ...prikaži več hitre hoje. To lahko zdrži vsak. In pri tem se trošijo kalorije. Gibanje, gibanje, gibanje. Pa še najbolj pomembno pri vsem tem je, da dobiš s tem kondicijo in da si kasneje pripravljen še intenzivneje vaditi. Pri tem mislim tek. Sproti se opušča hoja in se začne tečt. Seveda je to pogojeno s kondicijo, ki jo pridobiš s tisto hojo na začetku. Če pa boš delal trebušnjake, pa se ti bodo začele delati mišice, kondicije pa od nikoder. Pa koliko poješ na dan je tudi vseeno, seveda če potem tokom dneva tisto pokuriš. Govorim iz osebnih izkušenj. Edino kruhu sem se izogibal, ostalo pa sem vse jedel. Na začetku ješ v mejah normale in vadiš (5km hoje vsaki dan). Čez čas se opazi pri kondiciji, pri pokurjenih kg in pa pri tem, da več nimaš toliko apetita, ker se