Magazin > Lepota & telo
447 ogledov

Tri vaje za čvrste roke

sklece Shutterstock
Čas majic brez rokavov in izpostavljenih rok je tu. Da vas nadlahti ne bodo celo poletje spravljale v slabo voljo, začnite z vajami za čvrste roke že danes. Vzele vam bodo le šest minut, rezultati pa vas bodo spravili v dobro voljo.

Vaje, ki bodo mišice rok lepo raztegnile, nadlahti pa naredile čvrste, vam bodo vzele le šest minut. Delajte jih vsaj trikrat na teden, nič hudega ne bo, če jih boste delali vsak dan. Vsako vajo naredite v treh serijah po deset ponovitev, pred začetkom in po koncu vadbe ne pozabite na raztezanje. Ste pripravljeni?

Sklece

Če želite lepe roke, brez sklec ne bo šlo. Začetnice poskusite z ženskimi sklecami. Pri tem pazite, da so komolci med dvigovanjem in spuščanjem ves čas ob telesu. Vajo delajte počasi, glede na pripravljenost in moč v rokah pa prilagajajte tudi število ponovitev.

Spuščanje

Pri tej vaji boste potrebovali stol, pomagate si lahko tudi z višjo posteljo ali zofo. Z rokami se naslonite na rob stola, počepnite, eno nogo stegnite. S pomočjo rok dvigujte in spuščajte telo – dvignite se do položaja, ko so komolci pod pravim kotom. Po petih dvigih zamenjajte stegnjeno nogo.

Sklece z razširjenimi komolci

Ulezite se na trebuh in s pomočjo rok dvignite zgornji del telesa tako, kot da bi želeli raztegniti hrbtenico. Roke postavite v začetni položaj, ki je pravi, ko imate med pazduhami in komolci pravi kot. Telo spuščajte in dvigujte počasi, če so vaše roke zelo šibke, naredite manj ponovitev. Pazite pa tudi na hrbet, ki se med vajo ne sme upogibati. Če boste vajo izvajali prvilno, boste pri tem začutili tudi trebušne mišice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.