Magazin > Lepota & telo
123 ogledov

Tri vaje za čvrsto zadnjico

ženska zadnjica Shutterstock
Učinkovitost redne in raznolike vadbe lahko povečate z nekaj vajami, ki se osredotočajo na mišice problematičnih delov telesa, ki so najpogosteje izpostavljeni celulitu – stegna in zadnjica.

Dvig zadnjice

Ta vaja bo naredila čudeže za vašo zadnjico in stegna. Lezite na hrbet, pokrčite noge pod pravim kotom, stopala pa naj bodo v širini ramen. Boke in zadnjico dvignite od tal tako, da bodo stegna, boki in trup izravnani. Počakajte sekundo ali dve v tem položaju in se počasi vrnite v začetni položaj. Vajo večkrat ponovite. Če se vam zdi prelahka, poskusite tako, da eno nogo držite iztegnjeno.

Izpadni korak naprej

Dobro znana vaja je zelo učinkovita za oblikovanje mišic na kritičnih mestih. Stojte vzravnano s stopali v širini ramen, nato naredite daljši korak naprej, trup naj ostane vzravnan. Med vdihom se spustite nižje, dokler se z zadnjim kolenom ne dotaknete tal in je prvo koleno pokrčeno pod pravim kotom. Počakajte nekaj sekund in se počasi med izdihovanjem vrnite v začetni položaj.

Dvig noge nazaj

Počepnite na vse štiri, hrbet naj bo zravnan, kolena malce razmaknjena. Najprej počasi iztegnite nazaj eno nogo in jo dvignite, zadržite nekaj sekund in jo počasi vrnite v začetni položaj. Ponovite z drugo nogo. To vajo lahko izvajate tudi tako, da dvigujete pod pravim kotom pokrčeno nogo vstran ali nazaj. Najbolje je združiti vse tri različice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.