Magazin > Lepota & telo
22 ogledov

Trije miti o laseh

Če želite lepe in bujne lasje, pazite na svojo prehrano. Žurnal24 main
Tudi vi mislite, da bodo vaši lasje zaradi striženja rasli hitreje? Morda je čas, da ugotovite, da je to le mit.
Striženje
Marsikdo je prepričan, da bodo s pogostim striženjem njegovi lasje rasli hitreje in postali gostejši. V resnici ne glede na to, ali jih strižemo ali ne, zrastejo približno centimeter v štirih tednih.

Stres
Kljub prepričanju, da je stres glavni vzrok za izgubo las, jih tudi v njegovi odsotnosti vsak dan izpade okrog sto. Res pa je, da jih ob hudem stresu lahko izpade več.

Sivi lasje
Nekateri ljudje si ne upajo izpuliti sivega lasu, saj menijo, da jih bo na njegovem mestu zraslo še več. V resnici lahko s puljenjem sivega lasu poškodujemo lasni mešiček, kar lahko povzroči okužbo, ni pa povezave med puljenjem in pospešenim sivenjem las.

Kaj pa je res?

Centralno ogrevanje in nezdrava prehrana negativno vplivajo na zdravje in videz las. Njihova glavna sestavina je beljakovina keratin, bolj domače roženina. Večino težav z lasmi prepreči prehrana, bogata z beljakovinami, vitamini B, C in E ter betakarotenom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.