Magazin > Lepota & telo
28 ogledov

Trije pozitivni učinki uživanja kave

mleta kava Žurnal24 main
Morda niste vedeli, da lahko svoje zdravje izboljšate s preprostim receptom – spijte eno do dve skodelici kave na dan, saj bo to v veliki meri znižalo tveganje za pojav kardiovaskularnih bolezni, povezanih s smrtjo.

Glede na izsledke študije, nedavno izvedene na Japonskem, ki je vključevala kar 76,000 udeležencev, so tisti, ki so redno uživali eno do dve skodelici kave na dnevni ravni, k svojemu zdravju prispevali veliko. Znižali so namreč tveganje za smrt, ki bi se pojavila zaradi ene izmed kardiovaskularnih bolezni, in to za neverjetnih 38 odstokov, poleg tega pa je raziskava pokazala tudi številne druge pozitivne učinke srkanja kave.

1.         Nižje tveganje za pojav smrti

Si želite znižati svoje tveganje za pojav smrti? Nacionalni inštitut za zdravje je izvedel študijo na področju zdravja, ki je vključevala 400.000 udeležencev. Izsledki omenjene študije so pokazali, da se odgovor na zgornje vprašanje skriva tudi v uživanju kave. Moški udeleženci raziskave, ki so med leti 1995 in 2008 spili vsaj eno skodelico kave na dan, so namreč znižali tveganje za pojav smrti za 6 odstotkov. Tisti, ki so spili dve ali tri skodelice dnevno, pa naj bi omenjeno tveganje znižali za kar 10 odstotkov. A limit naj bi bil kljub temu pet skodelic na dan.

2.        Nižanje bolečine

Norveški raziskovalci so v študiji opazovali 48 oseb, ki so izvajale pisarniško delo. Tisti, ki so medtem uživali kavo, so oznanili nivo bolečine na številki 41, medtem ko so tisti, ki kave niso pili, na omenjeni lestvici dosegli 55 točk. Strokovnjaki torej priporočajo več odmorov za kavo tudi med delovnim časom, saj vas bodo prenovili in znižali bolečino.

3.        Izguba teže

Če želite znižati svojo težo, bo ekstrakt zelene kave služil kot učinkovita pomoč. 22 tednov trajajoča študija, v katero je bilo vključenih 16 posameznikov s prekomerno težo, je pokazala, da so udeleženci, ki so uživali ekstrakt zelene kave, izgubili veliko več teže kot tisti, ki ga niso.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.