Magazin > Lepota & telo
638 ogledov

Triki, bi jih morale pred 30. rojstnim dnevom poznati vse ženske

obraz, krema, nega Profimedia
Lepotnih nasvetov je toliko, da se je včasih zelo težko znajti. Te pa si le nekam zapišite.

1. Zabuhle oči 
Čajni žlički za nekaj minut dajte v hladilnik, nato pa ju položite na podočnjake. Pozor: počakajte minutko, preden žlico položite na kožo. Hladite 2 do 3 minute. Uporabite lahko tudi ledeni kocki, ki ju ovijete s krpo.

2.  Maska za obraz
Del lepotne rutine bi morala biti tudi uporaba maske za obraz, ki jo lahko naredite tudi sami. Za suho kožo so priporočljive maske z avokadom in medom, pri sončnih opeklinah bo pomagala maska iz zelenega čaja in medu, maske z jogurtom pa bodo poskrbele za sijočo polt, piše Freundin.

3. Hiter make up
Obraz najprej navlažite s kremo, nepravilnosti prekrijte s korektorjem, nanesite nekaj rdečila za ustnice in vaš dnevni make up je končan!

4. Nad nečisto kožo z domačo lekarno
Tonik za obraz si lahko naredite sami, in sicer iz vode in jabolčnega kisa (razmerje 2:1). Dodate mu lahko tudi eterično olje, na primer čajevca, če je vaša koža nagnjena k mozoljem. 

5. Prava prehrana
Na kožo vpliva tudi naša prehrana. Vitamin E, ki ščiti tudi pred UV žarki, boste dobili iz avokada in olivnega olja. Listnata zelenjava bo povečala elastičnost kože, fermentirana živila pa blagodejno vplivajo na črevesno floro. Če imate akne, jejte oreščke, če vam primanjkuje vitamina B7, posezite po jajcih. 

6. Večerna nega
V posteljo nikoli naličene! Trpele bodo še zlasti trepalnice, če z njih ne boste odstranile maskare.

7. Piling
S pilingi ne pretiravajte, saj lahko vašo kožo razdražijo. Enkrat na teden bo dovolj.

8. Sončna krema
Sonce pospešuje staranje kože, zato si nikoli ne pozabite z visokim zaščitnim faktorjem namazati obraza.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.