Magazin > Lepota & telo
57 ogledov

Triki za videz zadimljenih oči

Ob močno naličenih očeh raje ne uporabite rdeče šminke. (Foto: Boštjan Tacol)
1/2
Žurnal24 main
Videz zadimljenih oči je očaral marsikatero zvezdnico. Spoznajte nekaj trikov, s katerimi boste zablestele na novoletni zabavi.

Za videz zadimljenih oči naredite dobro podlago s pudrom in s senco poudarite obrvi. Na veke najprej nanesite svetlo barvo. Z mehko barvico v črni barvi narišite črto ob trepalnicah, od začetka do konca loka.

Z mehkim čopičem zabrišite črto navzgor. S temno rjavim senčilom naličite notranjo polovico veke.

V videu si oglejte postopek ličenja.

S črnim senčilom zatemnite zunanje polovice vek. Na konice dodajte še nekaj črne barvice in s svetlim senčilom osvetlite obrvno kost. Ob spodnje trepalnice nanesite črno barvico, ki jo nato zabrišete s čopičem. Maskaro nanesite od korena do konic trepalnic, na konice pa nanesite še dodatno plast. Maskaro nanesite le na zgornji del trepalnic, saj bi bile oči preveč okrogle, če bi naličili tudi spodnji del trepalnic. Posenčimo tudi lično kost. Če se bomo na zabavi veliko fotografirali, posenčimo tudi del pod brado. "S tem se izognemo morebitnim podbradkom, ki radi ponagajajo na fotografijah," predlaga Martina Borščak iz salona Hair&BodyLine. Obarvamo še lička, za ustnice pa uporabimo šminko v nevtralni barvi.

Martina Borščak opozarja na čistočo čopičev. "Če smo prej uporabljali druge barvice, moramo čopič temeljito očistiti, da ne raznašamo prejšne barve," pravi Borščakova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.