Magazin > Lepota & telo
368 ogledov

Tudi barve brez amoniaka polne kemikalij

Zivljenje 10.04.14, foto: shutterstock Shutterstock
Barve za lase vsebujejo vrsto kemikalij, zato na ZPS opozarjajo, da jih uporabljate previdno.

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) se je odločila preveriti kakovost rjavih barv za lase, ki so potrošnikom na voljo v trgovinah in drogerijah. Barve je na svojih laseh za ZPS preizkušalo 20 prostovoljk.

Ob tem na ZPS uporabnice in uporabnike teh barv opozarjajo, naj pred uporabo ne tvegajo in za vsak slučaj pred barvanjem naredijo test, ali so na barvo alergični. To velja tudi za barve, ki ne vsebujejo amonijaka, saj so kljub temu sestavljene večinoma iz kemikalij. Pravzaprav je test pokazal, da je edina prednost barv brez amonijaka ta, da imajo manj neprijeten vonj.

Če je test v redu, pazite na barvo

Pet od preizkušenih osmih vzorcev barv za lase je dobilo oceno dobro, dva povprečno in en pomanjkljivo. Med najpogostejšimi težavami je bilo po navedbah ZPS dejstvo, da so bili lasje po barvanju precej temnejši, kot bi pričakovali glede na fotografijo na embalaži, prav tako jih pri marsikateri barvi ni prepričala obstojnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.