Magazin > Lepota & telo
59 ogledov

Tudi s solariji brez pretiravanja

(Foto: Istockphoto) Žurnal24 main
Solariji so poceni in hiter način, da se kljub deževnim dnem počutimo, kot bi se ravnokar vrnili s počitnic in smo tako tudi videti. Toda zmotno je misliti, da je tak način porjavitve varen.

Tudi svetloba v solariju ima na kožo enak učinek kot izpostavljanje soncu na plaži; kožo izsuši, jo postara in poveča tveganje za nastanek kožnega raka. Z obiski v solariju se ne sme pretiravati; ne smejo biti prepogosti in ne predolgi. Ljudem z zelo svetlo kožo se solarij celo popolnoma odsvetuje, drugi pa naj trajanje sončenja prilagajajo svojemu tipu kože. Prvi obisk naj ne traja več kot nekaj minut. Zaradi UV-žarkov je treba zaščititi tudi oči in v solariju vedno nositi zaščitna očala. Izbira pravega solarija je bistvena za varno in kakovostno storitev, zato vedno izberite takega, kjer sončenje poteka ob prisotnosti strokovnjaka, ki vam ob prvem obisku tudi svetuje, kakšen način sončenja je za vas najprimernejši.

Solarij kar doma
Veliko ljudi se odloča tudi za nakup solarija za domačo rabo, saj so cene razmeroma nizke (začnejo se že pri tisoč evrih), vendar to kaj hitro vodi v pretirano in neustrezno uporabo. Zato se nakup domačega solarija odsvetuje, če niste dobro poučeni o njegovi uporabi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.