Magazin > Lepota & telo
1590 ogledov

Tudi to zmore kamilični čaj

kamilice
Kamilični čaj lahko uporabite tudi v lepotne namene.

Kamilični čaj naj bi lajšal želodčne težave, saj njegovo eterično olje vsebuje bisabolol in matricin, ki lajšata vnetje in uničujeta bakterije. Kamilica je zares vsestranska, saj se lahko uporablja tudi v lepotne namene.

S kamilico nad kožno nečistočo
Verjetno ste že opazili, da veliko krem ali gelov za tuširanje vsebuje kamilico. Razlog za to je, da kamilica ne pomirja le želodca, ampak tudi kožo. Odstranjuje namreč nečistoče in poskrbi za zdrav ten. Bisabolol bo lajšal vnetja in pospešil celjenje, saj spodbuja nastanek novih kožnih celic.

Če pri roki nimate kreme ali sveže kamilice, nič hudega. Zelo učinkovit je namreč tudi kamilični čaj. V posodo dajte 3 – 4 čajne vrečke in jih prelijte z vročo vodo. Čez tri minute se nagnite nad skledo in pokrijte z brisačo. Kožo na ta način razvajajte 10 minut.

Sijoči in svetlejši lasje
Svetlejši lasje brez barvanja? To je možno s kamilico, ki jo v izdelkih za svetle lasje uporabljalo kot neke vrste belilo. A to še ni vse. Zaradi kamilice bodo lasje bolj sijoči in mehki.

Recept za šampon za osvetlitev las: 6 do 8 vrečk s kamiličnim čajem prelijte z litrom vroče vode. Pustite da se ohladi, nato vodo porazdelite po laseh. Las ne sperite. Pomembno je tudi, da se lasje posušijo na zraku, zato roke stran od sušilnika. Ko so lasje suhi, nanje dajte negovalno masko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.