Magazin > Lepota & telo
91 ogledov

Tudi vi lahko kupite uro, znamke, ki jo nosi kraljicca Elizabeta II

Slowatch,  Jaeger-LeCoultre
1/4
Bruno Sedavčič
Uro Jaeger-LeCoultre ima tudi kraljica Elizabeta II. A njena je nekaj prav posebnega, saj je zapisana tudi v Guinessovo knjigo rekordov.

Najnovejša kolekcija časomerov, ki so luč sveta ugledali januarja na ženevskem sejmu urarskem sejmu International de la Haute Harlogorie 2017, si zdaj lahko ogledate in kupite v ljubljanski poslovalnici Slowatcha.

Začetki legendarnega podjetja Jaeger-LeCoultre segajo v leto 1833, ko je Antonie LeCoultre ustanovil svojo prvo delavnico. Z neprekinjenim ustvarjanjem je podjetje v 180 letih razvilo več kot 1200 kalibrov in več kot 400 zaščitenih izumov. Sedanja kolekcija vsebuje več kot 40 aktivnih kalibrov. Vsaka  ura pa vsebuje Jaeger-LeCoultre mehanizem.

Ura, ki so jo poklonili kraljici Elizabeti ob njenem kronanju še danes velja kot najlažja ura na svetu in je vpisana tudi v Guinessovo knjigo rekordov. Ena njihovih izjemnih kolekcij je tudi namizna ura Atmos, ki jo poganja zrak oziroma nihanja v sobni temperaturi in je uradno darilo vsem predsednikom in papežem, ki obiščejo Švico. Predsednik John F.Kennedy, papež Janez Pavel II. in Winston Churchill  so le nekateri izmed njih.

Kako uspešno je bilo prvo leto sodelovanja in kaj pomeni ta znamka podjetju Slowatch pa je povedal direktor gospod Matjaž Šteblaj: "V čast nam je, da lahko tukaj v tem prelepem butiku predstavljamo prestižno urarsko znamko, ki v svetu ljubiteljev ur predstavlja sinonim za urarsko dovršenost. Skoraj 200 let že pišejo neverjetno zgodovino in dosegajo meje nemogočega z nenehnimi izumi. So resnični mojstri najbolj fine mehanike na svetu, ki pod
svojo streho združujejo več kot 200 izumov. Njihovi časomeri so sestavljeni iz 100 do celo 1000 komponent, ki vse delujejo kot eno. Res neverjetna zgodba in res smo ponosni, da to zgodbo lahko prenašamo dalje."