Magazin > Lepota & telo
60 ogledov

Udarno na plažo

Plaža postaja prava modna brv. (Foto: Istockphoto) Žurnal24 main
Modni dodatki za na plažo, za nekatere morda nepomembni ali celo odvečni, postajajo vse pomembnejši del kopalne garderobe.

"Z njimi poudarite in dopolnite kopalke," pravi Marjana Češnjevar, modna oblikovalka kopalk pri Lisci. "Dobre kopalke so seveda ključnega pomena, toda pravi dodatki so tisti, ki lahko celostno podobo zaokrožijo. Podajte se torej v lov za kopalkami, ki bodo najbolj zadovoljile vaš osebni slog, in jih nadgradite z dodatki, ki vas bodo navduševali."

Večnamenske tunike
Modne oblekice in tunike so letos postale izrazito praktičen kos garderobe. Narejene so iz materialov, ki so primerni za na plažo, kroji in barve pa so prilagojeni dnevnemu in večernemu videzu. V tuniki ste tako lahko od jutra do večera, le modne dodatke morate zamenjati. "Obenem so na plaži odlično pomagalo pri preoblačenju kopalk. Tunike in obleke za na plažo v kombinaciji z ustreznimi kopalkami zagotavljajo dovršen in moden videz," dodaja Češnjevarjeva.

Vsestranski pareo
Pareo dopušča obilico ustvarjalnosti. Preprosto krilo, seksi majica ali pa obleka na različne načine – vse to je pareo, daljša potiskana ruta, namenjena nošenju na plaži. Zavezuje se na različne načine (okoli bokov, nad prsmi, okoli vratu …) in tako nadomešča krilo ali oblekico ter prikrije morebitne telesne pomanjkljivosti. Lahko se uporabi tudi kot pokrivalo, kot turban ali zanimiva ruta, pri čemer lase odlično varuje pred žgočim soncem, možnosti uporabe niza Češnjevarjeva.

Brez torbe nikar
K dodatkom spada tudi praktična torba, ki mora biti dovolj velika za prenašanje vseh potrebščin, nujnih za razgibano in hkrati sproščeno preživljanje dneva na plaži. Vzorci in barve se lahko ujemajo s tistimi na kopalkah ali pa so popolnoma drugačni, izžarevajoči vaš osebni slog; pomembno je le, da je v njej vedno dovolj prostora za dodatne kopalke, kremo za sončenje, knjigo in neskončno število malenkosti, ki so “resnično” potrebne za dolge morske dni.

Plastično fantastično
Kopalkam pristoji moden plastičen nakit, ki mu morska voda ne škodi. Med nepogrešljive spremljevalce poletnih dni spadajo tudi pokrivala. Zanimiv klobuk ali modna ruta, ki se lahko zaveže na tisoč in en način, sta dva izmed nadvse hvaležnih naglavnih dodatkov.

Očala izražajo slog
Nujna so tudi očala; z njimi si zaščitite oči in se prepustite igri okvirjev. Z njihovo barvo nadgradite oblačila, z obliko pa izrazite svoj slog. Še vedno so modna velika, bolj razposajeni pa izberite med srčki, rožicami in še čim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.