Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

Ulična Donna Karan

Njena moda je preprosta, a sofisticirana. (Foto: Imaxtree)
1/15
Žurnal24 main
Ameriška modna oblikovalka Donna Karan ne oblikuje le oblek, ampak narekuje celoten življenjski slog.

V New Yorku rojena in šolana oblikovalka pravi, da ji oblikovanje pomeni izražanje svoje ženskosti. Donna Karan je s svojim stilom postala sinonim ameriške mode, njena znamka, ki jo je ustanovila leta 1984, pa je doživela svetovni uspeh. Študirala je na Parsonovi univerzi za oblikovanje, že med študijem pa je kot asistenka delala pri Anni Klien. Po smrti Klienove leta 1974 je Donna prevzela podjetje in si pridobila sloves kot oblikovalka modnih športnih oblačil. Po desetih letih je ustanovila svojo znamko. Leta 1989 je ustanovila linijo oblačil, ki jo navdihuje ulična moda, in jo poimenovala DKNY.

Čutno in urbano
Donna Karan je znana po preprostih, a sofisticiranih krojih. Svoje delo opisuje kot čutno in urbano. Ko oblikuje, nikoli ne misli le na eno žensko, ampak cel univerzum njih. "Močne, strastne ženske, ženske, ki so iskrene do sebe in imajo jasno vizijo. Prva stvar, ki jo vidiš, je ženska, ne obleka," pravi Donna Karan.

Vedno višje
Bila je nagrajena s sedmimi nagradami CFDA, leta 2004, ob 20-letnici, so jo nagradili z nagrado za življensko delo. Kljub vsem dosežkom je njena filozofija dela, da se pri ciljih in izzivih ne smeš nikoli ustaviti, temveč si postavljati vedno višje. Kolekcijo linij Donna Karan in DKNY za pomlad poletje 2010 si oglejte v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.