Magazin > Lepota & telo
77 ogledov

Ultrazvok: nova kontracepcija za moške

moški Žurnal24 main
Iskanje prave kontracepcije za moške je raziskovalce popeljalo v ekstremnejše vode. Kot najnovejšo metodo so predstavili kontracepcijo s pomočjo ultrazvoka, ki se izvaja na moških testisih.

Raziskavo, kako učinkovit je lahko ultrazvok kot kontracepcijsko sredstvo za moške, so izvedli raziskovalci z Univerze v Severni Karolini. Ker so raziskave na podganah podale pozitivne izsledke, raziskovalci menijo, da so odkrili novo kontracepcijsko sredstvo, namenjeno moškim.

Neinvazivni tretmaji z ultrazvokom naj bi pri podganah drastično zmanjšali proizvodnjo in zalogo spermijev, v raziskavo pa so strokovnjaki vključili tri različne frekvence ultrazvoka. Najboljši rezultati so se pokazali pri 15-minutnih tretmajih, med katerimi so s pomočjo ultrazvoka testise ogreli na 37 stopinj Celzija.

Seveda bo za točnejše rezultate potrebnih še kar nekaj raziskav, opravljenih na ljudeh, raziskovalci pa morajo ugotoviti tudi, za koliko časa ultrazvok zmanjša plodnost, koliko tretmajev je za to potrebnih in nenazadnje, ali so tretmaji z ultrazvokom res tako neškodljivi, kot mislijo raziskovalci.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.