Magazin > Lepota & telo
53 ogledov

Umrl mož, ki je ustvaril supermodele

John Casablancas Claudia Schiffer Reuters
John Casablancas, ki je ustanovil svetovno znano manekensko agencijo Elite in je odgovoren za uspešne kariere največjih supermodelov na svetu, je v petek izgubil bitko z rakom.

Modni svet je izgubil še enega velikega človeka, ki je zaslužen za uspešne kariere supermanekenk, kot so Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Campbell in Claudia Schiffer. John Casablancas je umrl v petek v Riu de Janeiru, kjer je izgubil dolgoletno bitko z rakom. Star je bil 70 let.

Manekensko agencijo Elite je ustanovil leta 1972, pod svoje okrilje pa je spravil še Gisele Bündchen, Stephanie Seymour, Alessandro Ambrosio, Heidi Klum, Evo Herzigovó in tudi starleto Anno Nicole Smith. Prav John naj bi bil tisti, ki je prepričal Cindy Crawford, da se je slekla za Playboy; tistega leta je zahvaljujoč njemu postala najbolje plačani model.

Leta 1999 je prodal svoj delež pri agenciji zaradi obtožb o zlorabi drog in govoric, da vodilni seksajo z mlajšimi modeli, ki so pod njihovim okriljem.

Pokazal drug obraz

Kasneje je postal zagrenjen in je svoje manekenke označil za razvajenke, ki so obkrožene z idioti. Heidi Klum je denimo opisal kot "netalentirano nemško klobaso", za Naomi pa je dejal, da je "ogabna". Nekoč je za časnik Independent povedal: "Razen Linde Evangelista se mi nobena ni nikoli zahvalila, da sem ji pomagal na vrh".

John je za seboj pustil ženo Aline Wermelinger, s katero je bil poročen 20 let, brata Fernanda ter pet otrok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.