Magazin > Lepota & telo
293 ogledov

Uničevalci moškega telesa

Vas takšna roka v resnici pritegne? Žurnal24 main
Marsikatero žensko resda pritegnejo moške mišice, a po težavah v postelji z napihnjenim moškim ta všečnost hitro preraste v nevšečnost. Pa to sploh še ni vse.

Tisti, ki jemljete steroide, se morate zavedati, da lahko za to početje plačate zelo visoko ceno: stranskih učinkov jemanja je namreč veliko in kar nekaj izmed njih je nepopravljivih.

Ena izmed največjih težav športnikov, ki se napihujejo s steroidi, je, da jemljejo celo kopico različnih steroidov in v dozi pretiravajo; njihov odmerek je tudi do 40-krat večji od priporočenega oziroma dovoljenega.

Poleg tega da steroidi zelo škodijo jetrom, škodijo tudi vaši sposobnosti za reprodukcijo. Kako, se sprašujete? Odgovor je na kratko naslednji – prekomerno jemanje steroidov lahko skrči vaše genitalije. Prav tako povzroča oslabitev delovanja testisov in upad števila spermijev. Zaradi umetnega testosterona, ki se ga vbrizgava v telo, ga testisom ni treba več proizvajati. "Proizvodna linija" se zato zapre in testisi se vidno skrčijo. Omenjeno skrčenje pa ni edina slabost, ki jo vašemu telesu prinese jemanje steroidov. Dolgo se že ve, da jemanje steroidov pri moških povečuje prsi. Ta napaka tudi po končanem uživanju steroidov navadno ni popravljiva.

Povečna sla, veliko razočaranje
Ena od anomalij uživanja steroidov je povečana seksualna želja (to je opaziti tako pri moških kot ženskah, ki so uživale steroide). Vendar – žal – pri moških hkrati povzroča težave z erekcijo. Morda se zdi nasprotujoče si, a zato ni nič manj resnično, saj je seksualni apetit odvisen neposredno od povečanja testosterona, medtem ko erekcija ni.

Povečana raven testosterona v krvi povzroča tudi agresivnost; ta je koristna na treningu ali tekmi, vendar se agresija žal večkrat prenaša tudi na področja tudi izven tekmovalnih ringov. Prav zato je v družinah tekmovalcev wreslinga zelo pogosto precej nasilja. Drugi stranski učinki jemanja steroidov so evforičnost, zmedenost, motnje spanja, patološki strah, paranoja in haluciniranje. Če dodate na ta seznam še akne (aknavost zgornjega dela telesa je pogost pojav) in izgubo dlak, vključno z lasmi, potem je seznam, ki ne govori v prid steroidom, skorajda popoln. Za konec pa dodajte še rdečico in vidno razširjene žile (steroidi namreč povzročajo zadrževanje vode v mišicah, kar povečuje krvni tlak).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.