Magazin > Lepota & telo
29 ogledov

Uporabite vodoodporna ličila

Veke zasenčite s senčili v prahu. Žurnal24 main
Zamenjajte puder, uporabite vodoodporna ličila in parfum brez alkohola.
Poletje v zemeljskih odtenkih
"Letošnji poletni trendi so umirjeni, v bronz, medenih in zemeljskih barvah ter v kombinaciji z zlato. Malo pogumnejše in divje lahko oči poudarite s črtalom prek obeh kotičkov očes daleč navzven, močneje se lahko poudarijo tudi ličnice. Usta pa naj bodo nežneje obarvana," svetuje vizažistka Katja Fašink. Ob tem še poudarja, da trende vedno narekujejo kozmetične hiše, tako da se lahko znajdete in ličenje kopirate z njihovih reklamnih materialov.

Puder z UV-zaščito
V vročih poletnih dneh zamenjajte puder. Uporabite bolj tekočega in vlažilnega, najboljša izbira pa je takšen z mat teksturo, ki se ne sveti. Zelo dobro je, če poletni puder vsebuje tudi ustrezno UV-zaščito, v nasprotnem primeru pa poskrbite, da boste predhodno na kožo nanesli kremo z zaščitnim faktorjem.

Vodoodporna ličila
Zaradi izdatnega znojenja je dobro, če ob visokih temperaturah uporabljate vodoodporna ličila. Naličene z njimi lahko brez skrbi tudi zaplavate, na mestu pa bodo ostala tudi po dolgi preplesani noči. Če imate dermatitis ali alergično reakcijo kože, tovrstnih ličil raje ne uporabljajte, saj kožo le dodatno razdražijo. Primerna pa so za uporabnice kontaktnih leč, saj lahko stopljena maskara leče uniči. In odstranjevanje? Bombažno blazinico namočite v olivno olje, ki bo vašo kožo tudi negovalo.

Parfum brez alkohola

V poletnih mesecih uporabite parfum brez alkohola. Zaradi delovanja sonca je koža poleti občutljivejša in nagnjena k alergijam, poleg tega pa se lahko parfum zaradi visokih temperatur neprimerno odzove, saj lahko spremeni vonj ali povzroči depigmentacijo kože, zato ga uporabljajte kar se da previdno. Izberite nežen in svež vonj, namesto parfuma pa izberite osvežilno vodico ali mleko za telo. Ker je koža poleti bolj mastna in se parfum na njej ohrani dlje časa, je dovolj, če se le nežno nadišavite.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.