Magazin > Lepota & telo
189 ogledov

Uporabni triki z lakom za nohte

lak za nohte Profimedias
Med tem, ko ga že dolgo časa uporabljamo kot zaščito nohtov ali zaščito barvnega laka, je uporaben tudi za različne trike, ki bi nam olajšali marsikatero opravilo.

Zaščita nakita

Ko nakit stopi v stik z znojem in kožo se slej kot prej spremenijo v zeleno barvo in tako postane neugleden in samo še za v smeti. Namažite svoj nakit s tanko plastjo prozornega laka, da ustvarite tanko zaščito, ki bo nakitu preprečila, da zarjavi. Poleg tega je ta trik uporaben za vse, ki so alergični na nikelj.

Popravite strgane nogavice

z lakom za nohte lahko hitro ukrepate tudi pri strganih nogavicah oziroma najlonkah. Ko ste nekje zunaj, lepe kot še nikoli in se vam sredi mesta strgajo nogavice, je situacija zelo neprijetna. Luknjo, ki je nastala namažite s prozornim lakom za nohte in vse skupaj se ne bo širilo naprej.

Nit v šivanko brez težav

Začetek sukanca s prsti zavijte v oster konec in ga namažite z lakom. Ko se posuši, boste nitko brez težav spravili v šivankino uho.

Zapiranje kuvert

Da ne boste več slinili kuvert, si pomagajte z lakom za nohte. Predel, kjer se kuverta zapira, namažite nekaj plasti laka in kuverta bo bolje zalepljena kot, če bi jo slinili.

Učinkovito zategniti vijak

S pomočjo laka lahko bolj učinkovito zavijete vijak, ki vam dela težave in se vam nenehno odvija. Pa naj bo ta vijak na omari ali na vaših sončnih očalih. Namažite luknjo, kamor gre vijak in dobro zategnite. Delovalo bo kot nekakšno lepilo.

Preprečite vezalkam, da se odvezujejo

vezalke namažite z lakom za nohte in ko se posuši, jih zavežite. Okoli njih se bo naredil prav poseben sloj, ki bo preprečil, da bi se odvezovale.

Zgladite okrušene dele predmeta

Naj bo okrušena omara ali samo obešalnik, okrušen del namažite z lakom in „natrgan“ del vam ne bo več povzročal preglavic pri uničevanju oblek ali celo pri majhnih poškodbah, ki vam jih lahko zada okrušen les.

Olajšajte srbečico pika

Če vas piki različnih insektov, sploh komarjev, srbijo in si ne morete pomagati, da se ne bi praskali, si pik namažite z lakom in srbečica bo izginila.

Nalepke, zaščitene pred umazanijo

Na različnih zunanjih delih, predvsem na toplih gredah in podobno, kjer imate različne nalepke, ki označujejo kaj je kje, se stvari hitro umažejo. Da bi nalepke obranili pred umazanijo, jih namažite z lakom.

Popravite počeno steklo

Če imate na avtomobilskem oknu kakšno majhno razpoko, jo lahko zaščitite s pomočjo laka za nohte.

Preprečite avtomobilski barvi, da zarjavi

tako kot lahko zaščitite svoj nakit, lahko zaščitite tudi avto. Preden se rjaveča barva začne širiti po avtu, namažite z lakom za nohte.

Vodoodporne vžigalice

zgornji del vžigalice namažite z lakom za nohte in s tem se bo naredila plast, ki bo vodoodporna. Vžigalice boste lahko brez problema uporabljali tudi v deževnem vremenu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.