Magazin > Lepota & telo
40 ogledov

Urban Outfitters šli predaleč

kent university Urban Outfitters
Blagovna znamka Urban Outfitters spet razburja.

Prodajali so namreč majico z logom in napisom Univerze Kent, na kateri je bilo nekaj rdečih madežev, ki so spominjali na kri. Da so se mnogi zaradi tega razburjali, nikogar, ki se spozna na zgodovino ZDA, ne preseneča. Leta 1970 se je namreč na tej univerzi zgodil masaker, ki je terjal štiri smrtne žrtve. Študente, ki so protestirali, je ubila narodna garda.

Blagovna znamka se je že opravičila. Pravijo, da razburjenje obžalujejo in da to ni bil njihov namen. Razložili so, da gre za staro majico, za unikat, ki so ga kupili na bolšjem sejmu. "Na majici, ki je bila del naše 'vintage kolekcije', ni krvi. Tega tudi nismo nikoli trdili. Majica se je na določenih mestih razbarvala,“ so razložili in majico umaknili. "Glede na našo zgodovino, razumemo, da mnogi v našo iskrenost dvomijo,“ so še zapisali v sporočilu za javnost.

Urban Outfitters tako sami priznavajo, da radi provocirajo. Med drugim so pred meseci prodajali moško majico, na kateri je bila Davidova zvezda. Tudi takrat so se opravičili. Trdili so, da gre za napako pri proizvodnji. Med njihove kikse spada tudi majica za ženske, na kateri je pisalo "Eat less“ (Manj pojej), kozarčki za žgane pijače, ki so spominjali na škatlice za zdravila in majice, ki promovirajo alkohol (Glasujem za vodko; Jaz pijem in ti si lepa …).

Ker izdelujejo oblačila za mlade – njihova ciljna skupina so mladostniki med 14 in 24 let – je zadeva še toliko bolj sporna. Mnogi se menda njihovim trgovinam zato že izogibajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.