Magazin > Lepota & telo
79 ogledov

Usodno leto za zvezo je ...

razhod Shutterstock
Če je do zdaj veljalo, da je za zvezo odločilno sedmo leto, je nova raziskava pokazala, da ni več tako.

V sodobnem svetu se vse odvija hitreje; tako tudi odločilno leto v zvezi, ki za mnoge velja kot pokazatelj prave ljubezni, nastopi veliko prej.

Raziskava britanskega portala Voucher Codes Pro, v kateri je sodelovalo skoraj 2.000 ljudi, je pokazala, da največ resnih zvez razpade pri dveh letih in devetih mesecih, kar je štiri leta prej, kot je veljalo do zdaj.

Vsega je kriv internet

Že kar nekaj raziskav je pokazalo, da so eden izmed glavnih krivcev za razpadle zveze v sodobnem svetu družbena omrežja, in britanska raziskava ni izjema. Sodelujoči so priznali, da več časa preživijo na družbenih omrežjih kot v družbi partnerja, poleg tega pa pravijo, da čas, preživet na spletu, negativno vpliva na zvezo. Mnogi za razpad zveze tako krivijo prav družbena omrežja – tudi varanje je zaradi teh veliko preprostejše; pa tudi mišljenje, da svojega partnerja ne poznajo dovolj dobro. Kar tretjina sodelujočih naj bi resno zvezo že prekinila zaradi družbenih omrežij.

"Čeprav je do zdaj kot prelomno leto v zvezi veljalo sedmo leto, sta sodobni svet in tehnologija to spremenila," je za Daily Mail povedal predstavnik omenjenega portala in dodal, da pri tem ključno vlogo igra prav nadvlada družbenih omrežij. Na teh naj bi imelo ustvarjene profile okoli 79 odstotkov uporabnikov spleta, pari pa se vse pogosteje spoznavajo prav prek takšnih omrežij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.