Magazin > Lepota & telo
43 ogledov

Ustnice, kot da bi pravkar izpili kri

zivljenje 26.11.13. Kenneth Cole, foto: Imaxtree Imaxtree
Vrača se vampirski videz; nič ni naravnega, vse poudarjeno in nekoliko umetno – bleda koža, močno naličena usta in oči ter hladne barve na ličnicah.

Svetla in bleda polt

Že nekaj let strokovnjaki opozarjajo na škodljiv vpliv čezmernega sončenja, zato je bela koža zdrava in ne boste imeli težav pri izbiri pudra. "Ta naj bo svetel, prilagojen vaši polti kože. Pri očeh se lahko poigrate s hladno vijoličastimi odtenki, rjavo ali celo rahlo črno dimljeno različico. Oči pri vampirskem videzu niso najpomembnejše," pravi vizažistka Martina Borščak iz Martina Makes Makeup in dodaja, da če niste vešči ličenja in zabrisovanja barv na očeh, ta del raje izpustite.

Pozabite na rožnata lica

Lica so spet ovita v hladne tone – ne v vesele koralne ali rožnate barve, temveč v temnovijoličasto, temnordečo ali kakšno lepo hladno bronz barvo. Najbolj poudarjen del vampirskega videza pa so ustnice, ki so videti, kot da bi iz pozlačenega keliha ravnokar spile nekaj temnordeče krvi. Uporabite temnordečo ali temnovinsko, skoraj črno šminko ... Za vse tiste, ki si upate – pravila ni. Tako se lahko naličite za čez dan ali za večer. Bodite le pazljive, da ustnice primerno pripravite na šminko.

Poudarek na ustnicah

"Prvo pravilo je dobra in obstojna šminka, ki naj bo matirana. Bleščilo v tem primeru skoraj odpade. Ker gre za intenzivne barve, se kaj hitro zgodi, da se barva razmaže, zato najprej naredite piling ustnic (zmešajte nekaj oljčnega olja in sladkor). Okrog ustnic nato nanesite korektor. Ta bo barvo 'omejil' in prekril nepravilnosti okrog ust," svetuje vizažistka. Usta nato obrobite z barvico, ki naj bo iste barve kot šminka. Barvica, ki naj bo bolj suha, bo dodatno poskrbela, da se šminka ne bo razlezla. In čisto na koncu – dodajte še šminko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.