Magazin > Lepota & telo
252 ogledov

V kakšnih kopalkah nikar na plažo

kopalke Lisca
Kakšne kopalke izbrati, je večen problem vsake ženske. Da bo izbira vsaj malce lažja, si pred nakupom preberite nasvete modne oblikovalke, ki ima napotke za različne postave.

Pri iskanju popolnih kopalk je navažnejše to, da izberemo pravo velikost, svetuje Marjana Češnjevar, oblikovalka kopalk Lisca. "Pozorni pa moramo biti na barvo polti in barvo las, da nam barva pristoji. Vzorce in kroj izberemo takšen, da poudari tisto, kar je lepo, morebitne pomanjkljivosti pa skrijejo. Najvažnejše je, da se v kopalkah dobro počutimo."

Marjana ima nasvete za različne postave, katerim modelom in barvam se izogibati, ter kateri bodo poudarili vaše atribute.

Če imate širše boke

NE: "Izogibajte se črtam v smeri bokov, svetlim barvam in velikim vzorcem."
DA: "Hlačke naj bodo čim manj vpadljive, temnih barv, lahko se na bokih zavezujejo, tiski naj bodo nesimetrični ali pa v kombinaciji z enobarvnimi vstavki. Pareo, ki ga zavežemo okoli bokov, lepo prikrije širino."

Če imate hruškasto postavo

NE: "Izogibajte se premajhnim, minimalističnim nedrčkom in prevelikim hlačkam."
DA: "Če imate ozka ramena in široke boke, si izberite model z nevpadljivimi hlačkami, kot pri širokih bokih, dekolte pa poudarite z nedrčkom, ki povzdigne vaše prsi, ter širše naramnice, ki se zavezujejo za vratom. Lahko izberemo tudi nedrček brez naramnic, poudarjen pa naj bo z vzorcem, ali pa z večjim dodatkom."

Če imate majhne prsi

NE: "Nikoli ne oblecite prevelikega nedrčka, saj s tem prsa ne boste povečali, ampak naredili nasprotni učinek; izgled dekolteja ne bo naraven."
DA: "Za majhne prsi so primerne kopalke, ki povzdignejo prsi, saj naredijo bogat dekolte. Tudi zavezovanje naramnic za vratom optično poudari in poveča dekolte."

Če imate velike prsi

NE: "Izogibajte se kopalkam, ki prsi stiskajo, torej premajhni številki, tankim naramnicam, velikim dodatkom, širokim črtam …"
DA: "Pri večjih prsih je pomembno, da imajo zadostno in pravilno podporo. Pri tem so tudi naramnice zelo pomembne, saj nosijo prsi. Vzorci naj bodo umirjeni, manjši, barve pa ne presvetle."

Če imate krajši trup

NE: "Izogibajte se predvsem visokim hlačkam do pasu."
DA: "Za takšno postavo priporočam hlačke, ki sedejo nizko na boke in s podaljšanimi hlačnicami, lahko tudi enodelne kopalke z nižjim nožnim izrezom."

Če imate daljši trup

NE: "Ne oblecite hipster hlačk (mini boksarice, op. a.), ki ležijo nizko na bokih."
DA: "Izberite kopalke z dvignjenim nožnim izrezom, saj boste s tem podaljšale noge in skrajšale telo. Dobrodošli so razni pasovi, dodatki, ali naborki. Pri daljšem trupu pravzaprav velike napake ne moremo zagrešiti. Pomembno je, da z visokim nožnim izrezom poudarimo in podaljšamo noge."

Če imate trebušček

NE: "Ne priporočam minimalističnih bikink, raznih dodatkov in poudarkov na trebušnem delu."
DA: "Trebušček najuspešneje skrijemo z enodelnimi kopalkami v temnejših barvah in s poudarkom na prsih, ali naramnicah. Lahko pa sežemo po tankiniju, to je majčka s hlačkami."

Če imate večjo zadnjico

NE: "Nikoli ne oblecite brazilk."
DA: "Večjo zadnjico boste najlažje zakrijeli s pareom. Drugače pa naj bodo hlačke klasičnega kroja, a ne prevelike, ker lahko velikost z velikimi hlačkami še povečamo."

Če imate krajše noge

NE: "Ne priporočam kopalk nizko na bokih in s hlačnicami."
DA: "Hlačke na bokih rahlo povlecite gor, da podaljšate noge, stranska višina naj bo čim manjša."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.