Magazin > Lepota & telo
96 ogledov

"V katalogu nisi ti, ampak retuširana slika modela"

Barbara Plavec Brodnjak
1/6
Planet TV
Barbara Plavec Brodnjak je tista, ki stoji za voditelji nove televizije in skrbi za to, kako so videti na malih ekranih. V modnem svetu je prisotna že 20 let, zato smo jo prosili za nasvete za letošnje poletje.

Barbara Plavec Brodnjak kot stilistka skrbi za brezhiben videz voditeljev in novinarjev televizije Planet TV, kot modna oblikovalka pa za vse ženske, ki hočejo ob večernih priložnostih in na porokah izgledati najlepše. V svoji 20 let dolgi karieri je oblekla veliko znanih obrazov, med njimi tudi političarke, menedžerke in estradnice. Ko oblači voditelje informativne oddaje Danes, mora misliti na formalnost in poslovnost, ter se izogibati pretirani uporabi nakita in vzorčastih materialov. Pri šovih, kot je Moj dragi zmore, pa si lahko privošči malo več svobode. "Pri šovih si kot oblikovalec in stilist lahko daš več duška. Ko delaš šov, je obleka velikega pomena za gledalca." Pri tem ima v mislih predvsem Nino Osenar, za katero je zabavno delati oblačila, pravi. 

Še vedno drži, da je manj več

Ker skrbi za veliko voditeljev in oddaj, mora delati čudeže in iz enega suknjiča narediti več zanimivih kombinacij, ne da bi gledalec opazil, da gre za isti kos. To ji uspeva z različnimi modnimi dodatki in kombinacijo stiliranja in oblikovanja. "Težko oblikuješ, če ne znaš stilirati in lažje stiliraš, če znaš tudi oblikovati," razlaga.

S podobnimi izzivi se vsak dan spopada tudi vsaka ženska, Barbara pa pri tem opozarja, da mora paziti na določene modne kikse. "Zraven lepega izbranega oblačila ne sme pozabiti na čevlje, pričesko, ter urejenost nohtov na rokah in nogah." In kaj je prvo modno pravilo, ki se ga mora po njenem mnenju držati vsaka ženska? "Še vedno drži, da je manj več. Da na sliki v katalogu nisi ti, ampak retuširana slika modela, na tvoji postavi ta ista oblačila stojijo drugače!" Barbara ob tem dodaja, da so Slovenke sicer dokaj urejene in imajo velik smisel za estetiko, zmanjka pa jim poguma.

Kateri so nujni kosi za na plažo?
Odvisno, kakšna je plaža. Jaz vzamem s sabo samo veliko pokrivalo in vodo. Za druge bo odlična zračna tunika za čez kopalke.

Pa za poletni potep po mestu?
Dolga obleka na naramnice.

Kako pametno je nakupovati poletne kose?
Jaz kupujem zelo malo poletnih kosov, saj se mi zdi, da so poletja tako nepredvidljiva. Preden gremo po nakupih, je treba v svoji omari narediti čistko, da lahko sploh ugotovimo, kaj potrebujemo.

Nam razkrijete kakšen trik za kombiniranje kosov, ne da bi preveč zapravili?
Če kupujemo, kupujmo na razprodajah. Veliko starih stvari se lahko z nekaj truda tudi predela. Odrežemo rokave, starim jeans hlačam odrežemo hlačnice in pustimo surov rob, operemo v pralnem stroju in novi modni kos je tu. Bela oblačila, ki so že porumenela ali so na njih sledovi madežev, jih v pralnem stroju pobarvamo v svojo najljubšo barvo poletja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.