Magazin > Lepota & telo
7 ogledov

V marec zaspani in tečni

Zaradi prenizkega krvnega pritiska se vam lahko pri vstajanju hitro stemni pred Žurnal24 main
Za spomladansko utrujenost so krive predvsem slabe navade iz zimskih dni.

Za spomladansko utrujenost danes ne gre več kriviti pomanjkljive ponudbe zdrave prehrane pozimi, saj sta sveže sadje in zelenjava na voljo vse leto. Kljub temu pa slabe navade uživanja nezdrave in mastne hrane ter lenarjenja na toplem vztrajajo, kar vsako leto znova povzroči, da začetek pomladi pričakate nerazpoloženi.

Sadje in zelenjava. "Poživljajoč učinek na presnovo in počutje imata predvsem sadje in zelenjava, zato to izkoristite in si ju privoščite," svetuje Cepuševa.

Utrujeni tudi zaradi mesa
"Če ste jedli preveč mesa, so lahko za slabo spomladansko počutje krive tudi beljakovine, ki ob presnavljanju utrujajo telo, in nekateri stranski produkti, ki nastanejo ob razgradnji mesa," pojasnjuje nutricionistka Mojca Cepuš.

Zaradi vremena glavobol
Nestalno vreme povzroči neprijetna nihanja v krvnem pritisku, kar lahko sproži glavobol, ob dežju pa k temu pripomore nizek zračni tlak. Daljši dnevi spreminjajo bioritem in povzročajo neprijetne motnje spanja.

Svoje dodajo alergije
Splošno počutje spomladi poslabša še pojav cvetnega prahu, saj je nanj občutljivih veliko ljudi. Če ste med njimi tudi vi, se nanje raje dobro pripravite.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.