Magazin > Lepota & telo
26 ogledov

V reviji le zdrava dekleta

Dolce&Gabbana Imaxtree
Britanska modna revija Vogue spreminja pravila.

Devetnajst urednikov mednarodnih izdaj modne revije Vogue je te dni enoglasno odločilo, da bodo v prihodnje pri oblikovanju revije sodelovali samo z zdravimi modeli. V tem duhu bo že naslednja, junijska številka, v kateri bodo poskrbeli, da bodo revijo napolnile fotografije privlačnih deklet z zdravo težo in svežim videzom.

Čas je za spremembe

Urednica britanske izdaje revije Alexandra Shulman je za BBC povedala, da je čas, da se uredniki temeljito pogovorijo tako z oblikovalci kot lastniki agencij in modeli ter razširijo svoje sporočilo. “Stvari se lahko spremenijo, čeprav se to ne bo zgodilo čez noč,” pravi Shulmanova. Dekleta, ki bodo videti nezdravo vitka, se zato ne bodo več pojavljala v tej reviji; zavrnili bodo tudi mlajše od 16 let in tiste s prehranjevalnimi motnjami. Tudi oblikovalce, ki izdelujejo tako majhne številke svojih oblačil, da se lahko vanje stlačijo le ekstremno vitka dekleta, bodo pri Vogueu pozvali k večjim konfekcijskim številkam; ob nespoštovanju tega bodo z njimi prekinili sodelovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.