Magazin > Lepota & telo
26 ogledov

V senco na kozarec vode

Zavarujte se tudi z lahkimi, zračnimi oblačili ter ustreznim pokrivalom. Če je l Žurnal24 main
Visoke temperature prelisičite s petimi preprostimi ukrepi.

Po kratki ohladitvi naj bi se prihodnji teden temperature znova dvignile do poletnih. "Te imajo lahko številne neprijetne posledice za zdravje, zlasti za določene skupine prebivalstva," opozarjajo na inštitutu za varovanja zdravja (IVZ). Bodite previdni in ravnajte pravilno.

Vsaj dva litra tekočine
Pomemben ukrep pri uravnavanju telesne temperature je zadostno pitje vode. Na IVZ priporočajo vsaj dva litra na dan; če nimate drugačnih priporočil zdravnika. Najbolje je, da izberete kar navadno vodo.

Alkohol prepovedan
Alkoholne pijače, pijače z veliko sladkorja in kava so prepovedane, saj povečajo odvajanje tekočine iz telesa. Pazite tudi pri zelo hladnih pijačah, saj lahko v pregretem telesu povzročijo želod-čne krče.

Ohladite se s klimo
Priporočljivo je, da se vsaj nekaj ur na dan zadržujete v hlajenih prostorih, svetujejo na IVZ. Pazite le, da ne pretiravate s prenizkimi temperaturami – razlika med zunanjo in notranjo temperaturo naj bo le nekaj stopinj.

Telovadba zvečer
Ne vadite za vsako ceno in ukvarjanje s športom raje omejite na jutranje in večerne ure. Pri vadbi tudi povečajte vnos tekočine in poskrbite za nadomeščanje soli.

Doma pod hladno prho
Učinkovit, preprost in naraven način za nižanje temperature je tudi hladna prha. Če vam je zelo vroče, si lahko privoščite tudi hladno kopel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.