Magazin > Lepota & telo
239 ogledov

V štirih korakih do popolne skodelice čaja

čaj, zelišča, razstrupljanje Žurnal24 main
Podrobnosti so pomembne, če bi radi spili popolno skodelico čaja.

Pripraviti čaj se sliši povsem enostavno. Zavreti vodo, vanjo dati čaj in spiti. Enostavno, a kljub temu zapleteno. Ena majhna podrobnost lahko pomeni veliko razliko.

Za popolno skodelico čaja uporabite prefiltrirano vodo. Voda iz pipe, ki jo spustite čez filter, je v večini primerov boljša od ustekleničene vode.

Izberite pravo zelišče. Če vas muči kašelj, izberite timijanov čaj. Dve čajni žlički posušenega timijana dajte v skodelico vrele vode in namakajte deset minut. Čaj si skuhajte trikrat na dan. Za lepšo kožo, popijte skodelico zelenega ali belega čaja. Za splošno izboljšanje počutja in zdravje je najboljša skodelica zelenega čaja. Tega priporočajo tudi tistim, ki bi radi izgubili kilogram ali dva. Vas boli trebuh? Skuhajte si skodelico kamiličnega ali metinega čaja. Če ste pod stresom, pa je najboljša izbira črni čaj. 

Pozabite na mleko. Že kapljica mleka lahko izniči vse dobre stvari, ki jih nudi skodelica čaja. Dodajanje mleka namreč zmanjša učinkovitost antioksidantov, ki se nahajajo v čaju.

Dodajte ščepec nepričakovanega. Pozabite na sladkor. Če ne morete piti nesladkanega čaja, sezite po žlički medu. Ne pozabite si v skodelico stisniti limono. Poigrajte se z začimbami. Zakaj ne bi začeli z malce cimeta. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.