Magazin > Lepota & telo
27 ogledov

V Turčiji trend presaditev dlak na obrazu

moški Shutterstock
V Turčiji je zaživela kozmetična kirurgija, ki pa je tokrat namenjena moškim. Vsi si namreč želijo le eno – več dlak na obrazu.

Vse več moških prihaja v turški Carigrad z enim samim lepotnim razlogom – zaradi presaditve obraznih dlak. Za takšen poseg naj bi se po navedbah britanskega časnika Guardian na dan odločilo okoli 50 moških iz držav Bližnjega vzhoda, kjer brki veljajo za simbol moškosti, poroča STA.

Pri takšni operaciji lepotni kirurgi lasne mešičke iz bolj dlakastih predelov telesa presadijo na obraz, pacienti pa morajo za poseg, ki poteka pod lokalno anestezijo, odšteti 5.165 evrov.

Po besedah lepotnega kirurga Selahatina Tulunaja, ki na mesec opravi do 60 presaditev, njegovi pacienti verjamejo, da so brki nujni za to, da bi bili videti bolj odrasli, profesionalni in modri.

Nekatere turistične agencije celo ponujajo posebne pakete v vrednosti okoli 1.700 evrov turistom, ki se odločijo, da bodo čas za okrevanje po posegu izkoristili za ogled Turčije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.