Magazin > Lepota & telo
20 ogledov

V vaši omari je za 440 evrov nenošenih oblek

obleke garderoba ženska Shutterstock
Čeprav si želimo nositi prav vse kose, ki jih imamo v svoji omari, nam to pač ne uspeva. Pa veste, koliko denarja vržete stran s tem, ko kupite kakšno oblačilo in ga potem ne nosite?

Raziskava, ki jo je izvedla spletna stran VestiaireCollective.com, je pokazala, da se v omari povprečne ženske skriva kar 2.200 evrov v obliki oblek, torbic, čevljev, nakita in preostalih modnih dodatkov. Rezultati raziskave so med drugim pokazali še, da ima kar 80 odstotkov žensk v svoji omari kose, ki jih niso oblekle že več kot eno leto, kar pomeni, da se v omari skriva za približno 440 evrov nenošenih oblek.

V raziskavo je bilo zajetih tisoč žensk, med katerimi je ena od treh priznala, da je na ta oblačila v svoji garderobi preprosto pozabila. A to ni edini razlog, zakaj nekaterih kosov ne nosijo; 26 odstotkov vprašanih določena oblačila ignorira tudi zaradi povečane telesne teže

Vprašajte se, kaj res potrebujete

Soustanoviteljica podjetja, ki je opravilo raziskavo, Fanny Moizant je ob tem povedala, da bi morale ženske redno osveževati svojo omaro. "Žalostno je vedeti, da toliko oblačil leži nenošenih. Raje jih očistite in prodajte na spletu ali pa podarite." Moizantova ob tem svetuje, katere kose vseeno obdržati, katere prodati in katere kupiti.

Obdržite: "Vse osnovne in opazne kose. Vsekakor obrdržite trenčkot, navadne bele majice, kavbojke, trenirko in puloverje iz kašmirja."

Prodajte: "Sezonske kose, tiste, ki jih naslednjo sezono zagotovo ne boste več nosili. Preglejte svojo garderobo in se vprašajte: kolikokrat ste dejansko oblekli to majico v neonskem odtenku? Raje spremenite mišljenje in ne pustite, da bi si moda lastila vas; naj bo raje obratno."

Kupite: "Opazen kos, o katerem ste vedno sanjali, a si ga niste mogli privoščiti, kot so črna Chanelova torbica, popolna ura, neverjetna ogrlica, brezčasen Hermèsov šal ali čevlji Louboutin."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.